U notebooku HP8220 se mi vylomil střední díl napájecího konektoru - chyba ve výrobě, byl špatně nabodován. Po vyšroubování všech šroubů držících dno, sundání všech krytek - HDD, RAM a vyjmutí samotného HDD, se mi nedaří oddělit od sebe dno a víko. Po obvodě jsou ještě klipsy, ty jsem také uvolnil. Chtěl bych poprosit o radu, zda má někdo s tímto typem zkušenosti. Je možné, že už to drží jen na nějakém konektoru.
Nerozumím, proč si v době internetu nestáhneš servisní manuál. Ten ti obvykle poradí lépe, než je možné jednoduše popsat v diskuzi.
Třeba tenhle:
http://h20000.www2.hp.com/bc/docs/suppo ... 970003.pdf Je to jak obrázková knížka pro batolata.
Nebo jiný, ona ani tvoje specifikace modelu není zrovna nejpřesnější.
Díky ulomenému prostřednímu kontaktu napájecího konektoru se musí notebook úplně rozebrat a vyndat základní desku. Vzhledem k tomu, že se jedná o mobilní zařízení, je zvolen konektor, který neodpovídá konstrukčně kladeným požadavkům a což teprve na jakém kousku plošného spoje drží. K vyletování konektoru jsem použil ERS50 - teplota na MAX. a formičku z 0,5mm silného Cu plechu vytvarovanou tak, aby doléhala na všechny pájené spoje. Po prohřátí jde konektor lehce vyjmout. Prože jsem neměl po ruce náhradní, vysoustružil jsem z mosazi nový zesílený středový díl, zasunul do konektoru a vytvaroval do plošného spoje. Po zapájení a složení notebooku došlo k opětovné automatické instalaci bluetooth zařízení a vše funguje normálně. Jinak majitelům tohoto nebo podobného počítače doporučuji pravidelné čištění ventilátoru a chladiče procesoru. Jde to celkem snadno po sejmutí klávesníce a chladícího plechu - nezapomenout namazat dotykové plochy chlazených obvodů silikonovou vazelínou po opětovné montáži.
gratuluji
jinak to cisteni chladice a ventilatoru snad ani nezalezi na typu notase, ale kde ten notebook pouzivas (pokud je to na stavbe, tak se tomu prachu zadny notebook neubrani)