Vylomený konektor u HP8220

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vombat
Kontaktovat uživatele:

Vylomený konektor u HP8220

#1 Příspěvek od vombat »

U notebooku HP8220 se mi vylomil střední díl napájecího konektoru - chyba ve výrobě, byl špatně nabodován. Po vyšroubování všech šroubů držících dno, sundání všech krytek - HDD, RAM a vyjmutí samotného HDD, se mi nedaří oddělit od sebe dno a víko. Po obvodě jsou ještě klipsy, ty jsem také uvolnil. Chtěl bych poprosit o radu, zda má někdo s tímto typem zkušenosti. Je možné, že už to drží jen na nějakém konektoru.
jankop
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jankop »

Nerozumím, proč si v době internetu nestáhneš servisní manuál. Ten ti obvykle poradí lépe, než je možné jednoduše popsat v diskuzi.
Třeba tenhle:
http://h20000.www2.hp.com/bc/docs/suppo ... 970003.pdf
Je to jak obrázková knížka pro batolata.

Nebo jiný, ona ani tvoje specifikace modelu není zrovna nejpřesnější.
vombat
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od vombat »

Dík moc. Na netu jsem hledal, ale na mě známých databázích jsem to nenašel.
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Vyhod půast co je nad klavesnici a potom klavesnici a jsi u dalsich sroubu
Internet - metla lidstva
jankop
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jankop »

vombat píše:Dík moc. Na netu jsem hledal, ale na mě známých databázích jsem to nenašel.

Je pravda, že na www.amateri.cz je manuálů použitelných pro opravu notebooků asi poskrovnu. :D
vombat
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od vombat »

No, to máš pravdu, ale zásuvek a konektorů je tam habaděj.
vombat
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od vombat »

Díky ulomenému prostřednímu kontaktu napájecího konektoru se musí notebook úplně rozebrat a vyndat základní desku. Vzhledem k tomu, že se jedná o mobilní zařízení, je zvolen konektor, který neodpovídá konstrukčně kladeným požadavkům a což teprve na jakém kousku plošného spoje drží. K vyletování konektoru jsem použil ERS50 - teplota na MAX. a formičku z 0,5mm silného Cu plechu vytvarovanou tak, aby doléhala na všechny pájené spoje. Po prohřátí jde konektor lehce vyjmout. Prože jsem neměl po ruce náhradní, vysoustružil jsem z mosazi nový zesílený středový díl, zasunul do konektoru a vytvaroval do plošného spoje. Po zapájení a složení notebooku došlo k opětovné automatické instalaci bluetooth zařízení a vše funguje normálně. Jinak majitelům tohoto nebo podobného počítače doporučuji pravidelné čištění ventilátoru a chladiče procesoru. Jde to celkem snadno po sejmutí klávesníce a chladícího plechu - nezapomenout namazat dotykové plochy chlazených obvodů silikonovou vazelínou po opětovné montáži.
Cust

#8 Příspěvek od Cust »

gratuluji
jinak to cisteni chladice a ventilatoru snad ani nezalezi na typu notase, ale kde ten notebook pouzivas (pokud je to na stavbe, tak se tomu prachu zadny notebook neubrani) :-)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“