K: Tesla NC 450 (440) - hlavní talíř - KOUPENO!!!
Moderátor: Moderátoři
K: Tesla NC 450 (440) - hlavní talíř - KOUPENO!!!
http://www.mujweb.cz/volnytest/index.h#servis
Je nutný tam zajet a promluvit si, občas totiž rozdává i kontakty na spolehlivý bývalý zaměstnance, o kterejch ví, že mají nasysleno a rádi si přivydělají. Je to asi tak 3 roky a přesně takhle jsem tam u jednoho staršího pána nechal skoro 10k. Ale odvezl jsem si plnej kufr i zadní sedák mechanických i elektrických dílů. A nejenom na gramofony.
Divili byste se, k čemu všemu ženský v Litovli používaly třeba ty hlubší plexikryty na gramofony
I když raménko P1101 bylo velmi povedeným a úspěšným výrobkem, tak stejně nechápu, proč se z toho dnes "vyvrbila" taková modla. Lidi jsou ochotni vrážet do NC450 nekřeťanské peníze a podporovat tak různé překupníky. Mám za to, že zde je poměr cena-kvalita zcela neadekvátní.
- elektrosvit
Třeba šasi HC43 /NC430/ možná není až tak vzhledově zajímavé, spíš je takové spartánské, ale ve výsledku je zvukový rozdíl mezi NC430 a NC450 naprosto minimální.
Nehledě i na fakt, že standardní NC440.12 /už bez vf regulace Philips/ a i NC450 stejně průběžně nedrží otáčky, jak by třeba podle složitosti elektroniky NC450 někdo mohl usuzovat.
Pokud se na NC430 trefí řemenice a je v ní správný řemínek, je odchylka otáček minimální a kolísání také.
NC440 provedení 12, kterých se vyrobilo úplně nejvíc, nemít strobo a regulaci, tak mají průběžné odchylky otáček mnohem vyšší, než gramofony se síťovými synchromotory.
A původní NC440 prvních sérií, s vf motorem Philips má stejně málokdo.
Jinak je to jenom drahá hračka pro teslácké snoby
Název "kultovní aparát" bych nepřeháněl.
Jinak nechci z té NC450, kterou jsem nedávno získal, dělat nějaký krutopřísný Hi-Fi stroj, to je škoda peněz a času, jen se pokouším jej uvést opět do provozu v co nejvíce původním stavu. Jen tak to má pro mě nějakou hodnotu.
Bohužel je to loženo tak, že všechny takto poškozené přístroje doplatily na své odložení do nevhodných prostor při CD-mánii koncem 80. a v 90.letech.
Prošlo okolo mne mnoho aparátů, které svým způsobem nikdy neopustily bytové prostory a v tomto směru se jim nic vážného nestalo, prakticky ani jednomu.
Naopak ale skoro všecky, co byly dlouho někde po sklepech, garážích a na půdách - skoro pokaždé průser a to nemyslím elektroniku.
Použitá zinkalová slitina je bohužel na velké střídání teplot i vlhkosti háklivá.
Zinek je prostě až na výjimky sviňa, pokud je použit v nějaké slitině a ne samostatně.
Viz některé druhy mosazi.