K: Tesla NC 450 (440) - hlavní talíř - KOUPENO!!!

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ok2slc

K: Tesla NC 450 (440) - hlavní talíř - KOUPENO!!!

#1 Příspěvek od ok2slc »

Koupím na Tesla NC 450 (440) hlavní talíř v bezvadném stavu. Může být klidně i originální se třemi otvory, ale předpokládám, že problém s borcením zinkalové slitiny postihl všechny tehdy odlívané talíře, takže bych měl spíš zájem o ten novější typ se dvěma otvory, kde měl být tento problém údajně již vyřešen (metalurgicky nebo použití jiné slitiny?).
Naposledy upravil(a) ok2slc dne 06 říj 2017, 16:57, celkem upraveno 2 x.
Ondras_Ch
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Ondras_Ch »

Zkus se zeptat u pana Daševského:
http://www.mujweb.cz/volnytest/index.h#servis
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Na uvedenou adresu nelze nic zaslat , alespoň ode mne . Hned jsem zkoušel .
sinclair

#4 Příspěvek od sinclair »

Daševský, protože se jeho jméno rozprsklo po celým netu, už elektronicky téměř nekomunikuje a v podstatě ani nic moc užitečného už nemá.
Je nutný tam zajet a promluvit si, občas totiž rozdává i kontakty na spolehlivý bývalý zaměstnance, o kterejch ví, že mají nasysleno a rádi si přivydělají. Je to asi tak 3 roky a přesně takhle jsem tam u jednoho staršího pána nechal skoro 10k. Ale odvezl jsem si plnej kufr i zadní sedák mechanických i elektrických dílů. A nejenom na gramofony.
Divili byste se, k čemu všemu ženský v Litovli používaly třeba ty hlubší plexikryty na gramofony :-)
starecd

#5 Příspěvek od starecd »

Tahle živnost už nebude funkční.
sinclair

#6 Příspěvek od sinclair »

Šak proto jsem to tak napsal...ať se nikdo zbytečně nevzteká, že servis nekomunikuje. Pan Daševský přiznal sám, že už to v Litovli nebylo na uživení /s elektrikou a elektronikou tam umí každý druhý chlap/ a nechal si jenom něco.
pavel16

#7 Příspěvek od pavel16 »

Zkus Zatloukal Zdenek 604 925 625.
Litovel
konosuke

#8 Příspěvek od konosuke »

všimněte si adresy provozovny p.Daševského a o šest čísel dál na ulici Palackého figuruje známý p.Zatlouklal tož akože to ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
pavel16

#9 Příspěvek od pavel16 »

Oba pánové opravdu byli na stejné ulici.Zatím co pan Zatloukal pořád funguje jako prodejce ETY a opravář,pan Daševský už několik let svou opravnu neprovozuje.
Hifista

#10 Příspěvek od Hifista »

Když se mi před dávnými lety zbortil talíř u NC450 a o něco později i u NC452, tak jsem pak vše vyhodil a pořídil NC580 s plechovým talířem. Od té doby již přes 20 let mám klidné spaní a neděsí mě myšlenka, že se probudím a talíř bude opět "v pekle". Poslechově neregistruji žádný rozdíl při reprodukci z tohto "poněkud méně" hi-fi stroje a odpadla i ruční regulace otáček - takže již dlouholetá naprostá spokojenost s NC580.
I když raménko P1101 bylo velmi povedeným a úspěšným výrobkem, tak stejně nechápu, proč se z toho dnes "vyvrbila" taková modla. Lidi jsou ochotni vrážet do NC450 nekřeťanské peníze a podporovat tak různé překupníky. Mám za to, že zde je poměr cena-kvalita zcela neadekvátní.
konosuke

#11 Příspěvek od konosuke »

NC440 a 450 s P1101 je kultovní aparát asi jak pro někoho Š1000 MB za vyšroubovanou šesticifernou cenu nebo moped stadion S11, S22 za 20 000 Kč, je to normální ?
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
elektrosvit

#12 Příspěvek od elektrosvit »

Co pořád řešíš? Kdo chce provozovat NC440, 450 apod., tak si koupí nový subtalíř, nebo přebastlí na plastový. Kdo chce mít klid, pořídí rovnou jednoduchý gramec bez elektroniky s plastovým subtalířem a plechovým talířem, jako třeba Hifista, nebo i já. A kdo je nadšenec do MBček, nalije prachy do nich.
sinclair

#13 Příspěvek od sinclair »

Je to jenom o vnější atraktivitě, to esíčko je prostě vzhledově zajímavé, je zajímavé i na NC580, které zdaleka nemají takové "cenovky".
Třeba šasi HC43 /NC430/ možná není až tak vzhledově zajímavé, spíš je takové spartánské, ale ve výsledku je zvukový rozdíl mezi NC430 a NC450 naprosto minimální.
Nehledě i na fakt, že standardní NC440.12 /už bez vf regulace Philips/ a i NC450 stejně průběžně nedrží otáčky, jak by třeba podle složitosti elektroniky NC450 někdo mohl usuzovat.
Pokud se na NC430 trefí řemenice a je v ní správný řemínek, je odchylka otáček minimální a kolísání také.
NC440 provedení 12, kterých se vyrobilo úplně nejvíc, nemít strobo a regulaci, tak mají průběžné odchylky otáček mnohem vyšší, než gramofony se síťovými synchromotory.
A původní NC440 prvních sérií, s vf motorem Philips má stejně málokdo.
Jinak je to jenom drahá hračka pro teslácké snoby :-)
Název "kultovní aparát" bych nepřeháněl.
ok2slc

#14 Příspěvek od ok2slc »

Díky pánové za reakce, ale u pana Zatloukala jsem to už zkoušel poptávat, ale už je nemá.

Jinak nechci z té NC450, kterou jsem nedávno získal, dělat nějaký krutopřísný Hi-Fi stroj, to je škoda peněz a času, jen se pokouším jej uvést opět do provozu v co nejvíce původním stavu. Jen tak to má pro mě nějakou hodnotu.
sinclair

#15 Příspěvek od sinclair »

On ani bez úprav není a být nemůže.
Bohužel je to loženo tak, že všechny takto poškozené přístroje doplatily na své odložení do nevhodných prostor při CD-mánii koncem 80. a v 90.letech.
Prošlo okolo mne mnoho aparátů, které svým způsobem nikdy neopustily bytové prostory a v tomto směru se jim nic vážného nestalo, prakticky ani jednomu.
Naopak ale skoro všecky, co byly dlouho někde po sklepech, garážích a na půdách - skoro pokaždé průser a to nemyslím elektroniku.
Použitá zinkalová slitina je bohužel na velké střídání teplot i vlhkosti háklivá.
Zinek je prostě až na výjimky sviňa, pokud je použit v nějaké slitině a ne samostatně.
Viz některé druhy mosazi.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“