Zapojení 3.5 jack

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
paycz

Zapojení 3.5 jack

#1 Příspěvek od paycz »

Ahoj, mám doma dobré sluchátka se špatným jack. na ebay jsem koupil 4pin tzn. L, P, GND, MIC na internetu jsem našel různé kombinace zapojení ale nevím, která je správná na sluchátkách není mikrofon
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Na sluchátka bez mikráku je správněj 3-kontaktovej Jack, žádnej 4-kontaktovej.
Zapojení je špička = levá strana, mezikroužek = pravá strana, patka se závitem pro kryt = společná zem.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Cowley

#3 Příspěvek od Cowley »

A neni tam ani tlacitko s funkcí SKIP?
paycz

#4 Příspěvek od paycz »

EKKAR píše:Na sluchátka bez mikráku je správněj 3-kontaktovej Jack, žádnej 4-kontaktovej.
Zapojení je špička = levá strana, mezikroužek = pravá strana, patka se závitem pro kryt = společná zem.

takže stačí logický spojit 3 a 4 kroužek a udělat z toho GND
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

paycz píše:
EKKAR píše:Na sluchátka bez mikráku je správněj 3-kontaktovej Jack, žádnej 4-kontaktovej.

takže stačí logický spojit 3 a 4 kroužek a udělat z toho GND
Ne, nestačí - protože nevíš, jestli výrobce dodržel rozměry a jestli učunil izolační mezery ve správnejch vzdálenostech od špičky. Kup si 3-vývodovej banánek a nešpekuluj o pitomostech - prostě u těch 4-pinovejch nikdo negarantuje "zpětnou kompatibilitu" s těma 3-pinovýma.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
masar

#6 Příspěvek od masar »

EKKAR píše:Ne, nestačí - protože nevíš, jestli výrobce dodržel rozměry a jestli učunil izolační mezery ve správnejch vzdálenostech od špičky. Kup si 3-vývodovej banánek a nešpekuluj o pitomostech - prostě u těch 4-pinovejch nikdo negarantuje "zpětnou kompatibilitu" s těma 3-pinovýma.
No právě, EKKARe. To samé platí i obráceně a také o "samicích", do kterých to bude strkat. Takže si myslím, že ani to tvoje doporučení není úplně ideální.
Za správné považuji použít takový jack, jakým disponuje zdroj (zatím neznámý) signálu. A pokud disponuje 4-pinovou samicí, je třeba použít 4-pinový jack a ten "nadbytečný" na samcovi nezapojit.
:wink:
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

paycz píše:Ahoj, mám doma dobré sluchátka se špatným jack. na ebay jsem koupil 4pin tzn. L, P, GND, MIC na internetu jsem našel různé kombinace zapojení ale nevím, která je správná na sluchátkách není mikrofon

Neboli on měl/má normální štuple/pecky bez mikráku, tudíž na nich jen těžko měl 4 kontakty - ale musí na ně mermomocí cpát 4-pinovýho Jacka?
Já teda nevím, pokud mám někde 3-pinovej konektor, tak tam zbůhdarma nebudu srát 4-pinovej - a obráceně. Nesnaž se mi vyklofat díru do hlavy, že v Kocourkovsku není nikde dostupnej sameček Jack se 3 kontaktama, takže se na sílu musí kupovat z ý-beje 4-kontaktovej a pak špekulovat jak to napojit ...
masar

#8 Příspěvek od masar »

Jen zopakuji, co jsem napsal:
masar píše:Za správné považuji použít takový jack, jakým disponuje zdroj (zatím neznámý) signálu. A pokud disponuje 4-pinovou samicí, je třeba použít 4-pinový jack a ten "nadbytečný" na samcovi nezapojit.

edit: Samozřejmě, že pro uvedení sluchátek "do původního stavu" je třeba použít původní, tedy 3-pinový jack. Pokud ovšem 3-pinový byl - viz poznámka od Cowley.
sinclair

#9 Příspěvek od sinclair »

U obou odrůd jacku je stejná délka a špička s prvním mezikroužkem, tedy jednotně L-R jsou umístěné úplně stejně.
Nemělo by se tedy nic vážného stát, pokud by i do čtyřpólové díry zasunul třípólový jack, který má druhý mezikroužek a GND "zkratované".
A analogicky naopak, pokud na čtyřpólovém jacku zapojí správně jen špičku, 1. mezikroužek, 2. vynechá a GND, tak to bude fungovat správně i se čtyřpólovým v třípólové díře.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“