Zapojení 3.5 jack
Moderátor: Moderátoři
Zapojení 3.5 jack
Zapojení je špička = levá strana, mezikroužek = pravá strana, patka se závitem pro kryt = společná zem.
A kutilmile - nelituju tě
Ne, nestačí - protože nevíš, jestli výrobce dodržel rozměry a jestli učunil izolační mezery ve správnejch vzdálenostech od špičky. Kup si 3-vývodovej banánek a nešpekuluj o pitomostech - prostě u těch 4-pinovejch nikdo negarantuje "zpětnou kompatibilitu" s těma 3-pinovýma.paycz píše:EKKAR píše:Na sluchátka bez mikráku je správněj 3-kontaktovej Jack, žádnej 4-kontaktovej.
Zapojení je špička = levá strana, mezikroužek = pravá strana, patka se závitem pro kryt = společná zem.
takže stačí logický spojit 3 a 4 kroužek a udělat z toho GND
No právě, EKKARe. To samé platí i obráceně a také o "samicích", do kterých to bude strkat. Takže si myslím, že ani to tvoje doporučení není úplně ideální.EKKAR píše:Ne, nestačí - protože nevíš, jestli výrobce dodržel rozměry a jestli učunil izolační mezery ve správnejch vzdálenostech od špičky. Kup si 3-vývodovej banánek a nešpekuluj o pitomostech - prostě u těch 4-pinovejch nikdo negarantuje "zpětnou kompatibilitu" s těma 3-pinovýma.
Za správné považuji použít takový jack, jakým disponuje zdroj (zatím neznámý) signálu. A pokud disponuje 4-pinovou samicí, je třeba použít 4-pinový jack a ten "nadbytečný" na samcovi nezapojit.
paycz píše:Ahoj, mám doma dobré sluchátka se špatným jack. na ebay jsem koupil 4pin tzn. L, P, GND, MIC na internetu jsem našel různé kombinace zapojení ale nevím, která je správná na sluchátkách není mikrofon
Neboli on měl/má normální štuple/pecky bez mikráku, tudíž na nich jen těžko měl 4 kontakty - ale musí na ně mermomocí cpát 4-pinovýho Jacka?
Já teda nevím, pokud mám někde 3-pinovej konektor, tak tam zbůhdarma nebudu srát 4-pinovej - a obráceně. Nesnaž se mi vyklofat díru do hlavy, že v Kocourkovsku není nikde dostupnej sameček Jack se 3 kontaktama, takže se na sílu musí kupovat z ý-beje 4-kontaktovej a pak špekulovat jak to napojit ...
masar píše:Za správné považuji použít takový jack, jakým disponuje zdroj (zatím neznámý) signálu. A pokud disponuje 4-pinovou samicí, je třeba použít 4-pinový jack a ten "nadbytečný" na samcovi nezapojit.
edit: Samozřejmě, že pro uvedení sluchátek "do původního stavu" je třeba použít původní, tedy 3-pinový jack. Pokud ovšem 3-pinový byl - viz poznámka od Cowley.
Nemělo by se tedy nic vážného stát, pokud by i do čtyřpólové díry zasunul třípólový jack, který má druhý mezikroužek a GND "zkratované".
A analogicky naopak, pokud na čtyřpólovém jacku zapojí správně jen špičku, 1. mezikroužek, 2. vynechá a GND, tak to bude fungovat správně i se čtyřpólovým v třípólové díře.