Schéma zesilovače NZC 431

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PIPER

Schéma zesilovače NZC 431

#1 Příspěvek od PIPER »

Všechny zdravím! Nemáte někdo manuál nebo alespoň schéma od uvedeného zesilovače? Moc by mně to pomohlo. Dík všem.
mira_461

schéma

#2 Příspěvek od mira_461 »

Zdravím všechny! Neválí se někomu náhodou někde schéma pro zesilovač Tesla NZC 431 ? Moooc by mi to pomohlo. Děkuji MiRA
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Tesla NZC431

Rok výroby/ Production: 1985/86

Cena: 5330,- Kčs (bez reprobeden)

Popis: Stereofonní souprava třídy Hi-Fi ve dřevěném soklu s odklopným plexisklovým víkem. Chassis HC43, rychlost 33, 45 ot., řemínkový náhon, koncové vypínání a zvedáček přenosky. Nastavení vyvážení ramínka, antiskating, možnost vyřazení koncového vypínání po dohrání desky. Magnetodynamická vložka, zesilovač 2x 20W, ovládání hlasitosti, basů, výšek a vyvážená otočnými potenciometry, tlačítkové ovládání vstupů pro rádio, magnetofon, filtrů proti šumu a dunění, přepínač MONO/STEREO, výstup na sluchátka, vstup pro kvadrofonní adaptér.

Tohle se o něm píše na www.oldradio.cz, takže vzhledem k době vzniku bych přísahal, že tam bude preamp s dvojicí, maximálně trojicí KC509(nebo 149), pasivní korekce a výkonový zes s integráči MDA2020. Modernější provedení už by mohlo mít zpětnovazební korekce buď s 2x741, nebo s 1458, ale ta 2020 tam bude skoro tutově. Máš s ním problém?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
paveltl

#4 Příspěvek od paveltl »

Mám doma kompletní dokumentaci včetně schémat co jsem dostal k NZC300. V té je jiné šasí a je v plastu místo ve dřevě, ale vzhledem k době vzniku by elektronika mohla být stejná.
Tak se ozvi jestli máš zájem a já je naskenuju.
honza637
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od honza637 »

Já bych si tipl, že je to kříženec gramofonu NC430 (šasi HC43) a zesilovače AZS 217. Poznáš to snadno. Vzadu jsou chladiče na nichž je 4x tranzistor KD607 a přes chladiče (jsou dva vedle sebe) je krycí plech. Můžu se mýlit ale i rozmístění ovládacích prvků je zcela totožné. Na AZS 217 mám schéma v papírové podobě. Pokud by to bylo ono, zpřístupním ho.
Výkon koncového zesilovače je 2x15W jestli je to on
Kolik serverů jsi zničil, tolikrát jsi adminem.
mira_461

#6 Příspěvek od mira_461 »

Tesla NZC431

Rok výroby/ Production: 1985/86

Cena: 5330,- Kčs (bez reprobeden)

Popis: Stereofonní souprava třídy Hi-Fi ve dřevěném soklu s odklopným plexisklovým víkem. Chassis HC43, rychlost 33, 45 ot., řemínkový náhon, koncové vypínání a zvedáček přenosky. Nastavení vyvážení ramínka, antiskating, možnost vyřazení koncového vypínání po dohrání desky. Magnetodynamická vložka, zesilovač 2x 20W, ovládání hlasitosti, basů, výšek a vyvážená otočnými potenciometry, tlačítkové ovládání vstupů pro rádio, magnetofon, filtrů proti šumu a dunění, přepínač MONO/STEREO, výstup na sluchátka, vstup pro kvadrofonní adaptér.

Tohle se o něm píše na www.oldradio.cz, takže vzhledem k době vzniku bych přísahal, že tam bude preamp s dvojicí, maximálně trojicí KC509(nebo 149), pasivní korekce a výkonový zes s integráči MDA2020. Modernější provedení už by mohlo mít zpětnovazební korekce buď s 2x741, nebo s 1458, ale ta 2020 tam bude skoro tutově. Máš s ním problém?

Tak ta má verze je pouze zesilovač bez gramofonu. Označení na něm je ale také NZC431. Výkon koncového zesilovače je 2x15. Integráč jsem v něm nenašel žádný, je to čistě tranzistorová záležitost. Vstup pro kvadrofoní adaptér to možná mít mělo - uvnitř jsou dva nezapojené stíněné kabely omotané kobercovkou 8O :!: , ale je možné že to mělo být něco uplně jiného. Každopádně to tam je už od výroby, táta tenhle zesilovač před jedenadvaceti lety kupoval novej (našel jsem záručák).

Problém s ním mám, přestal hrát levej kanál :( :( . Když jsem sundal dřevěné víko, nestačil jsem se divit, zevnitř bylo nad trafem ohořelé :!: :!: :!: . Mohl za to odpůrek přes který byla zapojená žárovka indikující zapnutí.

honza637 píše:Já bych si tipl, že je to kříženec gramofonu NC430 (šasi HC43) a zesilovače AZS 217. Poznáš to snadno. Vzadu jsou chladiče na nichž je 4x tranzistor KD607 a přes chladiče (jsou dva vedle sebe) je krycí plech. Můžu se mýlit ale i rozmístění ovládacích prvků je zcela totožné. Na AZS 217 mám schéma v papírové podobě. Pokud by to bylo ono, zpřístupním ho.
Výkon koncového zesilovače je 2x15W jestli je to on

Vzadu opravdu jsou dva chladiče, ale je na nich 4x KD602.
Je možné že to bude podobné zapojení s AZS 217. Pokud bys mi to schéma mohl poslad byl bych jen rád. Díky Mira
honza637
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od honza637 »

Jasně, tak je to obdoba AZS217. Jak se dostanu ke scanneru, přidám to na stránky s dokumentacemi. Mimochodem neodhořel ti spíš odpor mezi dvěma filtračními kondy? Vedle trafa je jeden malý 500u a jeden 5000u/50V (matně si vzpomínám) a mezi nimi je odpor 4r7 tušim. Nebyl to on?
Kolik serverů jsi zničil, tolikrát jsi adminem.
mira_461

#8 Příspěvek od mira_461 »

Super díky !!

Ty filtrační kondíky tam opravdu za trafem jsou, ale ten odpor (6R8) mezi nima je zdravej. Na trafu byl mezi nezapojenej vstup a vystup sekundaru naletovanj odpor kterej měl skoro přepálenej vývod a přesně nad nim byla skoro propálená bedna ... :)
Sendyx

#9 Příspěvek od Sendyx »

To je typické, když odejde orig. žárovka - myslím 24V 2W a nějaký superfachman tam narve první žárovku, která v tom svítí dostatečně. Dokonce jsem tam jednou potkal i 3.5V 1,2W do polských svítilen, víc svítil ten odpor než ta žárovka....
miroja

#10 Příspěvek od miroja »

mira_461 píše:Tak ta má verze je pouze zesilovač bez gramofonu. Označení na něm je ale také NZC431. Výkon koncového zesilovače je 2x15. Integráč jsem v něm nenašel žádný, je to čistě tranzistorová záležitost. Vstup pro kvadrofoní adaptér to možná mít mělo - uvnitř jsou dva nezapojené stíněné kabely omotané kobercovkou 8O :!: , ale je možné že to mělo být něco uplně jiného. Každopádně to tam je už od výroby, táta tenhle zesilovač před jedenadvaceti lety kupoval novej (našel jsem záručák).

To je nejake divne, pretoze ak to ma nazov NZC431, mal by to byt gramak NC430 so zosikom AZSxxx, aspon tay kluc pouzivala Tesla Litovel na svoje vyrobky.
Tie tienene vodice omotane lepiacou paskou naznacuju, ze tam ten gramak mozno aj niekedy bol, len potom by musela zostat na vrchnom kryte po sasi aj diera. Jedine ak to bolo kupovane po revolucii a Tesla predavala co mala momentalne na sklade. :roll:
Qadro dekoder sa pripajal zozadu cez jeden patkolik, pozri, mozno ho tam mas.
Sendyx

#11 Příspěvek od Sendyx »

Já osobně jsem poslal do světa několik podobných zesilovačů, dřevěné kryty se daly sehnat za pár peněz a občas někdo chtěl jen zes a gramec se odstranil. Třeba to je jeden z nich.
mira_461

#12 Příspěvek od mira_461 »

Ve vrchnim kryte zadna dira neni. Kryt zesilovace je ze silné překližky, podle frézovaných prohlubní zevnitř bych řekl že to nebude žádná amatérská úprava. Pětikolík pro kvadrofoní modul nikde zapojený nemám. Kupované to bylo někdy v roce 86.

Sendyx píše:Já osobně jsem poslal do světa několik podobných zesilovačů, dřevěné kryty se daly sehnat za pár peněz a občas někdo chtěl jen zes a gramec se odstranil. Třeba to je jeden z nich.

Je to možné. Až se dostanu k foťáku tak přiložím foto, aby bylo jasno ... :)
mira_461

#13 Příspěvek od mira_461 »

Mimochodem nevíte někdo jaké modely zesilovačů se osazovaly do toho gramce, který nesl označení NZC 431 ?
Sendyx

#14 Příspěvek od Sendyx »

Těch zesů podobného druhu bylo několik.
mira_461

#15 Příspěvek od mira_461 »

Sendyx píše:Těch zesů podobného druhu bylo několik.

A nevíte někdo kde bych mohl najít jaké typy se do tohoto gramce osazovaly :?:
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“