Schéma zesilovače NZC 431
Moderátor: Moderátoři
Schéma zesilovače NZC 431
Rok výroby/ Production: 1985/86
Cena: 5330,- Kčs (bez reprobeden)
Popis: Stereofonní souprava třídy Hi-Fi ve dřevěném soklu s odklopným plexisklovým víkem. Chassis HC43, rychlost 33, 45 ot., řemínkový náhon, koncové vypínání a zvedáček přenosky. Nastavení vyvážení ramínka, antiskating, možnost vyřazení koncového vypínání po dohrání desky. Magnetodynamická vložka, zesilovač 2x 20W, ovládání hlasitosti, basů, výšek a vyvážená otočnými potenciometry, tlačítkové ovládání vstupů pro rádio, magnetofon, filtrů proti šumu a dunění, přepínač MONO/STEREO, výstup na sluchátka, vstup pro kvadrofonní adaptér.
Tohle se o něm píše na www.oldradio.cz, takže vzhledem k době vzniku bych přísahal, že tam bude preamp s dvojicí, maximálně trojicí KC509(nebo 149), pasivní korekce a výkonový zes s integráči MDA2020. Modernější provedení už by mohlo mít zpětnovazební korekce buď s 2x741, nebo s 1458, ale ta 2020 tam bude skoro tutově. Máš s ním problém?
A kutilmile - nelituju tě
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
Výkon koncového zesilovače je 2x15W jestli je to on
Tesla NZC431
Rok výroby/ Production: 1985/86
Cena: 5330,- Kčs (bez reprobeden)
Popis: Stereofonní souprava třídy Hi-Fi ve dřevěném soklu s odklopným plexisklovým víkem. Chassis HC43, rychlost 33, 45 ot., řemínkový náhon, koncové vypínání a zvedáček přenosky. Nastavení vyvážení ramínka, antiskating, možnost vyřazení koncového vypínání po dohrání desky. Magnetodynamická vložka, zesilovač 2x 20W, ovládání hlasitosti, basů, výšek a vyvážená otočnými potenciometry, tlačítkové ovládání vstupů pro rádio, magnetofon, filtrů proti šumu a dunění, přepínač MONO/STEREO, výstup na sluchátka, vstup pro kvadrofonní adaptér.
Tohle se o něm píše na www.oldradio.cz, takže vzhledem k době vzniku bych přísahal, že tam bude preamp s dvojicí, maximálně trojicí KC509(nebo 149), pasivní korekce a výkonový zes s integráči MDA2020. Modernější provedení už by mohlo mít zpětnovazební korekce buď s 2x741, nebo s 1458, ale ta 2020 tam bude skoro tutově. Máš s ním problém?
Tak ta má verze je pouze zesilovač bez gramofonu. Označení na něm je ale také NZC431. Výkon koncového zesilovače je 2x15. Integráč jsem v něm nenašel žádný, je to čistě tranzistorová záležitost. Vstup pro kvadrofoní adaptér to možná mít mělo - uvnitř jsou dva nezapojené stíněné kabely omotané kobercovkou
Problém s ním mám, přestal hrát levej kanál
honza637 píše:Já bych si tipl, že je to kříženec gramofonu NC430 (šasi HC43) a zesilovače AZS 217. Poznáš to snadno. Vzadu jsou chladiče na nichž je 4x tranzistor KD607 a přes chladiče (jsou dva vedle sebe) je krycí plech. Můžu se mýlit ale i rozmístění ovládacích prvků je zcela totožné. Na AZS 217 mám schéma v papírové podobě. Pokud by to bylo ono, zpřístupním ho.
Výkon koncového zesilovače je 2x15W jestli je to on
Vzadu opravdu jsou dva chladiče, ale je na nich 4x KD602.
Je možné že to bude podobné zapojení s AZS 217. Pokud bys mi to schéma mohl poslad byl bych jen rád. Díky Mira
- honza637
- Kontaktovat uživatele:
mira_461 píše:Tak ta má verze je pouze zesilovač bez gramofonu. Označení na něm je ale také NZC431. Výkon koncového zesilovače je 2x15. Integráč jsem v něm nenašel žádný, je to čistě tranzistorová záležitost. Vstup pro kvadrofoní adaptér to možná mít mělo - uvnitř jsou dva nezapojené stíněné kabely omotané kobercovkou![]()
, ale je možné že to mělo být něco uplně jiného. Každopádně to tam je už od výroby, táta tenhle zesilovač před jedenadvaceti lety kupoval novej (našel jsem záručák).
To je nejake divne, pretoze ak to ma nazov NZC431, mal by to byt gramak NC430 so zosikom AZSxxx, aspon tay kluc pouzivala Tesla Litovel na svoje vyrobky.
Tie tienene vodice omotane lepiacou paskou naznacuju, ze tam ten gramak mozno aj niekedy bol, len potom by musela zostat na vrchnom kryte po sasi aj diera. Jedine ak to bolo kupovane po revolucii a Tesla predavala co mala momentalne na sklade.
Qadro dekoder sa pripajal zozadu cez jeden patkolik, pozri, mozno ho tam mas.
Sendyx píše:Já osobně jsem poslal do světa několik podobných zesilovačů, dřevěné kryty se daly sehnat za pár peněz a občas někdo chtěl jen zes a gramec se odstranil. Třeba to je jeden z nich.
Je to možné. Až se dostanu k foťáku tak přiložím foto, aby bylo jasno ...