Myčka - nízká hladina vody

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

#16 Příspěvek od hafca »

Chtěl jsem se podívat jak rychle napouští moje myčka. Jenže má jiné zavírání než měla stará a tady to neumím nasimulovat. Ale u staré myčky to moc víc rychleji nenapouštělo. Jestli se nepletu, tak by voda měla jít také přes dekalcifikátor, tak jestli není nějaký problém tam. Víc mě nenapadá.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Caesar

#17 Příspěvek od Caesar »

Při napouštění jde voda z vodovodu přes elektroventil a hadici rovnou do labyrintu. Do dekalicifikátoru to protéká až pak, po mytí.
bu2520

#18 Příspěvek od bu2520 »

asi bych změřil jestli tu hladinu má na svědomí hladiňák tzn jestli ji zarazí on
Caesar

#19 Příspěvek od Caesar »

Jak ho mám změřit? Já mám pocit, že v té myčce žádné hladinové čidlo není, jen 2 presostaty tam jsou.
bu2520

#20 Příspěvek od bu2520 »

to jsou právě ty presostaty, určitě nezapomeň profouknout k nim hadičku. Každopádně by měla být po napuštění vody na některém změna , pokud ne je problém někde v cestě napouštění vody. čas bývá obvykle 30s
Caesar

#21 Příspěvek od Caesar »

Tak jsem to nakonec rozlousknul. Otočil jsem hadice z labyrintu do filtru, takže do odtoku šel přívod a z přítoku odtok do mycího prostoru. Při napouštění se i labyrint choval úplně jinak, tedy voda z něj mizela, ale napouštěl víc, nebyl tam protitlak jako v normálním případě. Takto jsem ji nechal asi dvakrát projet, samozřejmě mytí nebylo, protože se pořád ještě vyplachoval nějaký binec, takže by to nic neumylo. Pak jsem hadice otočil zpět, nechal to projet a ejhle, myčka napouští a funguje zcela normálně, vody je dostatek. Tzn., že tam asi byl nějaký špunt, který už nepropouštěl vodu přes filtr, tvořil protitlak, takže napouštění šlo pomaleji, než by mělo. Ten špunt se vyčistil, a tím je po problému.

Díky všem za rady a tipy, těší mě, že je ještě víc šikovných lidí, kteří si umí poradit, ne jen vyhodit a koupit nové, jak je to dnes zvykem.
sr71

#22 Příspěvek od sr71 »

jakou funkci má vlastně ten labyrint v myčce, proč teče do myčky voda přes něj?
pepannn

#23 Příspěvek od pepannn »

co jsem někde četl ,tak při sušení myčka žene tím malým ventilátorkem vlhký vzduch do labyrintu a tam ta pára zkondenzuje
sr71

#24 Příspěvek od sr71 »

no to se mi moc nezdá - asi, mimo jiné, labyrint obsahuje změkčovač vody. celkem co jsem viděl vedou do labyrintu 3 hadice, z toho jedna je přívod vody, že by ty zbývající 2 hadice sloužili k regeneraci náplně změkčovače pomocí soli?
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“