termostat calex combi cm 345

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bobo99
Kontaktovat uživatele:

termostat calex combi cm 345

#1 Příspěvek od bobo99 »

Prosim o radu-odešel nám termostat na lednici,ale nevím jakej koupit,délku kapiláry,nevíte někdo prosím?Nechci to rozebírat 2x.
dred

#2 Příspěvek od dred »

Kľudne môžeš kúpiť nejaký univerzál s kapilárou aj 1000-1200mm.Nerozmoceš ju celú.... Necháš stočenú v koliečku,kde nebude zavadzať. Tiež tak mám :wink:
bobo99
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od bobo99 »

Termostat jsem dal nový,ale lednice při naskočení a vypnutí mlátí motor-tedy jakoby se klepal-předtím to nedělalo,nevím co s tím-asi odchází .-((
dred

#4 Příspěvek od dred »

Motor je zavesený na strunách. Pri manipulácii asi niektorá praskla.
bobo99
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od bobo99 »

klepe to jen někdy-tak každé 4 vypnutí
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Mne tiez stara Calex chladnicka pri vypnuti buchala. Isla tak niekolko rokov, potom som ju daroval za odvoz (a kupil vacsiu).
dred

#7 Příspěvek od dred »

jeden chladničkový motor/kompresor mám spravený na fúkanie kolies a tiež zo začiatku po demontáži z chladničky hrkotal pri zapnutí/vypnutí - tak som s ním "ZATRIASOL" aj ja :lol: Prežil to a teraz neklepe. Je to ale risk, čo som riešiť nemusel,lebo ďaľšie dva mám v garáži. U fungujúcej chladničky je to iné.
Písal som že niektorá spužina praskla - nemusí to byť pravidlo. Motor s komresoríkom je jeden celok pružne zavesený, ale trubky sú napevno na obale.Medzi obalom a kompresorom sú trubky natvarované tak,aby pružili.
Mohlo sa aj pri manipulácii stať, že tie trubky sa zohli viac a nevrátili sa do pôvodnej "stredovej" polohy agregátu a ten je teraz vychýlený.
Ešte by mohlo aj vadiť,že kompresor pracuje s vyšším tlakom ako je potrebné... niečo môže byť pripchaté - kapilára,sušič....
Přílohy
pohled_shora.jpg
(254.13 KiB) Staženo 201 x
bobo99
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od bobo99 »

Mona jsem nasel chybu-sice jsem laicky koukal a koupil a az potom cetl-myslel jsem si,ze bude potreba tento https://www.nadeta.cz/nahradni-dily/led ... ?ItemIdx=6
pak koukam a v popisku dole je psano neco o alarmu lednic doslova toto termostat je určen pro lednice s alarmem (-7°C) mozna v tom bude problem-koupim jeste jeden bez alarmu-snad se podari-jinak jsem koukal na motor,zaveseni a nic jsem uvolneneho nebo utrzene nenasel
dred

#9 Příspěvek od dred »

:wink: to čo vidíš vzadu chladničký je síce motor/kompresor - volá sa to tak a idú k tomu aj trubky, ale je to len jeho hermetický obal. Samotný motor je vo vnútri a nedá sa k nemu dostať - leda karbobrúskou. Zvonku je tento ''celok'' uložený na gumených silentblokoch v ráme chladničky , ale samotný motor s piestom/komprempresorom je vo vnútri obalu zavesený na strunách.
Samotný termostat nemôže mať žiadny vplyv na hrkotanie motora - ten ho len zapína/vypína a nejaké alarmy na teplotu, odmrazovanie a iné vychytávky sú len na zvýšenie komfortu obsluhy a samozrejme ceny...
Termostat ktorý si uviedol v tom linku je určený pre mrazničky !
bobo99
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od bobo99 »

ten jsem namontoval prave .-((
dred

#11 Příspěvek od dred »

To nič....pionieri môžu dvakrát (nemyslím teraz súložiť , ale montovať :lol: :lol: :lol: )
Nebolo ti podozrivé '' alarm pri -7 stupňoch'' ???
bobo99
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od bobo99 »

ten alarm jsem cetl az po pridelani .-((
elektrosvit

#13 Příspěvek od elektrosvit »

Původní termostat je od firmy Mikrotechna, bohužel nevím typové označení. Tyto termostaty jsou stále vyráběny, ovšem bez typového označení těžko vybrat náhradní. Má tři nožové přívody a dva kontakty, jeden slouží k celkovému vypnutí po vytočení kolečka na nulu, druhý je ovládán vlastním termostatem. Po sepnutí prvního je přivedena fáze ke spínači osvětlení a ke druhému kontaktu. Po sepnutí druhého kontaktu se rozbíhá kompresor. Nám termostat měnil opravář v roce 2009, v záručním listu je uveden náhradní typ, znaky ale nelze rozluštit.

Mrazákový termostat je odlišný, má dva kontakty, z nichž každý spíná při odlišné teplotě. Jeden kontakt připojuje kompresor, druhý spíná varovnou signálku nedostatečné teploty. Kontakt ovládající kompresor je v případě potřeby překlenován tlačítkem "super mražení".
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“