Zase jedna modrá smrt
Moderátor: Moderátoři
Zase jedna modrá smrt
Něco s 5V stb? Nojo, ale v době, co to klekne už přeci USB porty běží z hlavních 5V...
Záhadný chování, V čem může být dílo? W7/32 Haswel I5
Díky za případný nasměrování.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ale začalo to dělat až dnes.
A kutilmile - nelituju tě
Akorát je mi záhadou, proč to jde do modré smrti. Po poklesu napájení na USB bych spíš čekal chybu přenosu a odpojení zařízení.
Ale potom už drží. Tak jsem udělal první pokus, přes diskovej konektor připojil na +5 a +12 zátěž 10 a 8A. Drží a podle 100 MHz oscila nevlní ani nešumí. Takže zdrojová bedna to asi nebude. Takže asi board. No je 2,5 roků starej, denně tak 3 hodiny, že by už na něm byly elyty v kopru? Ach jo...
Zálohovací baterka je ještě OK? Někdy taky dělá divné kusy...
Ale zase bylo špatný ESR na tom již měněným 820M/200V. Na BM509 měl jen 110M a ESR mlátilo ručkou o doraz. Nějak mě osvítil duch svatej a měřil jsem na pinech obou elytů, zda není náhodou přepálenej paralelní odpor a jeden ukazoval nekonečno. Ale sám odpor byl dobrej. Nebudete tomu věřit, ale čínskej soudruh nebo dítě zapomělo zapájet do plošáku propojku, která paralelní odpor připojovala, viz fotky. Asi v tom sériovým řazení elytů byla nějaká nerovnováha a kvůli tomu 2 x za sebou ten 820M/200V odešel.
Ale to padání do modrý smrti při připojení žravejch věcí na USB stále pokračuje. Dělá to hlavně mobil, když není nabitej na 100%. Dělá to na USB2 i USB3 vzadu na boardu, tak USB na předním panelu připojený na interní piny boardu, tak u 5 x USB2 na PCIe řadiči Axago. Dřív to nedělalo...
A ještě jeden dotaz. Ty elyty na boardu viz fotka jsou ty dlouhoživotnostní, nebo to je jen nějaká atrapa?
Díky
- Přílohy
-
zdr2.jpg- (262.83 KiB) Staženo 134 x
-
zdr1.jpg- (264.09 KiB) Staženo 117 x
-
mb1.jpg- (207.07 KiB) Staženo 114 x
Tušítě prosím někdo souvislosti? Já teda né.... No prostě kumulace dvou závad, zdroj a nejspíš nějakej ovladač USB.
Jinak jsem našel suprovej BSOD Viewer, kterej umí vycucnout z předchozích modrých smrtí všecky data, co se zalogovaly. Akorát je blbý, že to nejde nijak uložit a print obrazovky nepomůže, je to rozpláclý na více obrazovkách a musí se posouvat.
Zajímavý je, že příčinu píše zcela jinou a to pokaždý z pěti uložených událostí iusb3xhc.sys, přitom jsem to připojoval hlavně do USB2, do USB3 jen jednou.