Zase jedna modrá smrt

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

#16 Příspěvek od hafca »

Nepíšeš jakej prohlížeč jsi našel, tak nevím jestli je jinej než ten z mého odkazu. Ale asi bude, tam se to roluje a není to na několika obrazovkách.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

xsc píše:jestli je ten sys ten původní instalovaný k desce, nebo se provedl nějaký update.

Ve správci to je Rozšiřitelný hostitelský řadič USB3 Intel, verze 4.0.5.55 (20160317-1230). Nejspíš to je nějaká aktualizace, tedy pokud to hausnumero je 17.3.2016. Cédo s W7 je určitě starší. Aktualizace driveru napsala, že je aktuální. Zkusil jsem couvnout a je tam o 3 roky starší 3.0.0.16. To by spíš odpovídalo aktualizaci při instalaci W7. Tohle odešlu a zkusím zapnout na mobilu ladění a dám vědět.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Tak se starým driverem 3.0.0.16 do modrý nepadá. Nojo, ale když dám aktualizaci driveru, tak se tam zase stáhne ten původní 4.0.5.55 a drží. 8O :roll: Koukám, nějaký Záhady s.r.o.
Doufám, že to pomohlo nafurt, díky za tip.
Jirka

xsc

#19 Příspěvek od xsc »

Tak jsem doufal, že bych se stejnou cestou mohl zbavit BSOD při startu XP módu - vím, že to padá kvůli USB a taky jsem tam měl verzi 4.cosi. Existuje už i driver verze 5.0, ale bohužel mi to nepomohlo. Asi jen reinstall :roll:
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

hafca píše:Nepíšeš jakej prohlížeč jsi našel

Ale píšu, přímo se to jmenuje BSOD Viewer 1.5.2
Jirka

hafca

#21 Příspěvek od hafca »

No jo, já netušil, že je to přímo název softu. :wink: Vypadá podobně jako ten z mého odkazu. Jen číslo verze je 5.54.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
PixelOrgy

#22 Příspěvek od PixelOrgy »

chapu dobre, ze to pada(lo) jen s tim android telefonem se zapnutym debug bridgem?
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

Jo, stačilo vypnout na Androidu jen USB ladění a přestalo to.
Jak jsem už psal, v W7 jsem vrátil USB3 driver na verzí, co se instalovala z CD s W7. S ní to ani při povoleným Ladění USB nepadalo. Tak jsem dal aktualizovat USB3 driver v W7. Natáhl se ten samej, co to s ním padalo do modrý smrti ale teď to už nedělá.

Jinak dnes ráno to včera opravovaný PC vůbec nešlo zapnout. Zjistil jsem, že pokud klepnu do bedny, tak na chvíli naskočí. Prostě jak jsem měl vytaženej zdroj, tak při zpětný montáži byl někde něco nepovedlo. Kupodivu včera po opravě běhal několik hodin. Vylučovací metodou jsem zjistil, že z nějakýho nepochopitelnýho důvodu to dělal napájecí konektor na systémovým SSD. Prostě jak se s ním zakejve, tak PC vypne. Asi tam přesně nesedí samec proti samici a udělá se zkrat napájení na vedlejší zemní kontakt. Tak jsem ten konektor v chodivý poloze zafixoval tavkou. Na SSD ty tvrdý kabely SATA a napájení zrovna moc nedrží a stačí trochu tlaku nebo váhy kabelů a už se to někam vyvrací.
Jirka

Kvicala_r

#24 Příspěvek od Kvicala_r »

Kup z číny přechodku napájení molex / SSD a bude šmít robustnějsí řešení. stojí pár centů...
Kvicala_r

#26 Příspěvek od Kvicala_r »

Jo něco podobného. Nebyl sem si jistý, jestli má brácha volný štekry na zdroji, tak při přezbrojení na SSD sem měl nychystany tohle
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“