EVOLVEO SIGMA T2 (USB tuner)
Moderátor: Moderátoři
Tem aplikacim prece musi byt uplne jedno jestli je v danem PID AVC, MPEG2 nebo HEVC a tomu usb tuneru taky.
Muzes sem dat config pro mumudvb?
Kód: Vybrat vše
mumudvb -c configMě to ale nefunguje, proces se nespustí a pomocí "pidof mumudvb" jsem zjistil, že není ani spuštěn , musel jsem proto spoštět s debug:
mumudvb -c config -d- Přílohy
-
card0.conf.zip- Tady je config card0.conf pro mumudvb, použil jsem autokonfiguraci + transcode (zkušebně pouze pro Novu). Nova nejde (513), další programy jdou pouze v SD kvalitě.
- (509 bajtů) Staženo 348 x
Proc vlastne pouzivas transcode? Chces konvertovat do h.264 abys snizil bitrate? Nevim jestli jde pouzit upscale do HD(mozna ze s externim ffmpeg serverem to jde).
A navic, ty PID mas nejake divne. Nova ma tyto PID:100,101,111,112,121.
Service ID je 513. Ty PID podle me nemusis specifikovat, kdyz jsi definoval service ID.
----------------------------------------------------
Back to SCHOOL
Pochybuju ze v DVB-T2 bude Nova vysilat v HD. Jedine kodovane (jestli bude vubec vysilat
Ano, transcode je pro prevedeni do jineho formatu. Napr. pro snizeni bitrate.
Jak mám zistit o jaký druh fragmentace se jedná?
Tak wireshark mi prozradil, že "TCP Previous segment not captured", to je fakt záhada. Jedná se o komunikaci tcp mezi serverem:portem a klientem:jiným_portem, jeden jediný fragment, který shodí komunikaci na dobu načtení videa z bufferu, jestli se nepletu.
Je tam toho více, tady je export v csv:
http://185.33.146.234/codes/export.csv.zip
Předpokládám, že je problém v t-mobile routeru, a to buď v nastavení a nebo to nědo dělá úmyslně, že z WAN mi nějakým způsobem přeruší spojení mezi DHCP serverem (t-mobile router) a klientem (můj pc). Pak dochází k tomu, že ping není doručen na ip adresu serveru (IPTV mumudvb) a tím pádem logicky ani není doručen zpět na můj klient, až po vypnutí a zapnutí wifi karty na mém počítači se připojím až k serveru (IPTV) a po spuštění VLC vše běží tak, jak má. To se ale stává v náhodné době, někdy během několika minut, někdy během hodiny. Prostě mi to naruší IPTV přenos a po mém zjištění ani hned poté nelze připojit k routeru a internetu.
- AlesUlrych
koupil jsem si tento tuner (EVOLVEO SIGMA T2) v domění, že když jsem v ovladačích viděl i linux drivery, rozchodím ho na notebooku, kde mám LinuxMint xfce 18.3 x86. Bohužel mě nenapadlo, že ovladače budou pouze se starým kernelem 3.x
Poradíte mi, jak ho rozchodit pod LinuxMintem? Který firmware mám stáhnout a jak váš upravený soubor použít? Mám tam poslední kernel 4.15.9 a bohužel mi to program Me.tv stále hlásí žádný DVBT tuner.
Díky moc za pomoc.
Aleš
Nakonec jsem ho v rukou neměl, ale předpokládal jsem, že to je Geniatech T230(C). Jasně se tam píše, že ovladače jsou součástí kernelu od verze 3.19, takže logicky jsou i v tom 4.15.9 (ten sis nejspíš nainstaloval ručně, taky používám raději kernely 4.15). Případná nefunkčnost tam odkazuje na tento Git, ale ty bych kompiloval jen v krajním případě.
A nakonec jsou důležité firmware soubory, což tam je taky popsáno, ale v tvém případě bych upřesnil složku /lib/firmware. V odkazované složce jsou ty firmwary už dva roky, takže to není žádná novinka. Doufám, že kde máš použít sudo, nemusím popisovat.
P.S. Navíc tu je hromada věcí popsaná na předchozích stránkách.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
- AlesUlrych
Bohužel jsem v práci a noťas je doma, takže výpis pošlu nejdříve v pátek.
Protože jsem si s tím včera hrál do jedné do rána, vím že jsem včera viděl přibližně toto:
dmesg
nový vysokorychlostní USB zařízení číslo 4 pomocí ehci-pci
nalezeno nové zařízení USB, idVendor = 0572, idProduct = c68a
[11746.187592] usb 4: Nové řetězce zařízení USB: Mfr = 1, Product = 2, SerialNumber = 3
[11746.187597] usb 4: Produkt: EyeTV Stick
[11746.187601] usb 4: Výrobce: Geniatech
[11746.187605] usb 4: SerialNumber: xxxxx (to nevím)
číslo USB portu nevím a ani sériové číslo, ale na tom nezáleží myslím.
když jsem napsal lsusb, zobrazilo se mi místo usb zařízení
Conexant Systems (Rockwell), Inc.
Jo a všechny fw z ovladačů jsem překopíroval do /lib/firmware
Ještě jsem zprovoznil media_build dle těchto stránek http://nucblog.net/2014/11/installing-media-build-drivers-for-additional-tv-tuner-support-in-linux
Jo a nejsem žádný zkušený linux-guru, přesto se snažím a sudo znám.
Zbytek je pouze předpoklad, takže bez výpisů a potvrzení, že 'dvb-demod-si2168-b40-01.fw' a 'dvb-tuner-si2158-a20-01.fw' jsou v /lib/firmware, je těžké pokračovat.
Conexant mohlo být cokoliv jiného, dle EyeTV to vypadá na Geniatech.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
- AlesUlrych