Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 3
Moderátor: Moderátoři
Na eBay este nejake poklady su? Zda sa mi, ze je tam cim dalej, tym viac noveho cinskeho odpadu.
- Přílohy
-
kontajner_2.jpg- (50.79 KiB) Staženo 101 x
Hydrawerk píše:Nějaké staré přístroje od HP, nebo co zhruba?
Hlavně jednodeskáče a průmyslové počítače. Poslední úlovek byl průmyslovej počítač s deskou na dual Pentium Pro a spoustou zajímavejch ISA karet. Akorát deska byla dost drsně sežraná od vyteklé baterky, ale prodejce byl víc než solidní a vrátil mi všechny peníze. Po několika dnech čištění, škrábání, čuchání šlusmetrem, osciloskopem, drátování a výměně několika součástek jsem tu desku nakonec rozchodila. Teď mám někde na cestě z USA PICMG jednodeskáč dual Pentium III a z Anglie PICMG backplane.
Kdybyste někdo na nějaký podobný narazili, rád ho koupím.
Už je to hodně dlouho, co jsem ze SD donesl něco analogového. Totálně shora rozmočený AZS179, rozšklebená dýha, rozklížený, ale vevnitř nic, i štítek je pěkný.
Zřejmě jeden z prvních, nebo nějaká vzorová série - celá káefka jsou tam ještě navlíkaná do trichlorem změkčené, červené PVC bužírky. Sice jich měla půlka uhnilé hnáty, ale tak to je klasika, žejo.
Jinak je plně funkční a na Vráble až nezvykle pečlivě udělaný. Dokonce ani GD607/617 nebyly prošvihlý a stábl funkční, což je malý zázrak.
Jen zaboha od té doby nemůžu sehnat zdravou kastli, třeba i bez štítku, ten mám.
Je rozměrově úplně stejná od tohoto AZS179 až po AZS215 a AZS217. AZS218 je ještě půdorysně stejná, ale je úplně jiná konstrukčně.
- Přílohy
-
loupežníci.jpg- (150.16 KiB) Staženo 86 x
sinclair píše:Sháním nějaký klasický, sólo skener od HP.
Sólo byly drahý a jsou dál jako prase. Multifunkce je levnější. A3 scaner jsem nakonec vyřešil koupí Brother multifukce za cenu šrotu, byla v tom zaschlá inkoustovka. Tu se mi podařilo rozstříkat. Je to sice velkej krám, ale má to WiFi takže se pro něj vždy někde najde místo u 230V zásuvky. No a na rozdíl od sólo to umí scanovat a tisknout přímo na/z USB flash a nebo SD kartu v PDF, TIFF, JPG, takže to ani PC nepotřebuje.
Jo a bacha u HP na ovladače. Třeba ScanJet 4370 na XP chodil naprosto suprově ale na W7 bída běs, občas se vůbec nerozezná, přestal jsem ho používat.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Já preferuju kontrolu, vyčištění a příp. konverzi přes PC před např. přímým tiskem z flešky, kór u souborů kde nevím, jak vypadají v originále a jak budou vypadat na papíře.
Ono to vždycky bohužel není tak, že to zařízení "chytře" vybere tu nejvhodnější možnost skenování/tisku třeba z pěti.
Jak na sviňu to vždycky vybralo to, co jsem já nechtěl
Pdfka automaticky barevný, bez možnosti třeba nastavit BW jako výchozí atp. Serou mě zařízení a programy, který nedělají to, co chci já
Výsledky práce tady těchhle multi-automatů jsou často vidět na netu. Soubory jsou zbytečně velký jako kráva a přitom jsou škaredý.
Ručním scanningem - výběrem vhodné metody mi pak vyjde výsledný soubor ani ne čtvrtinový proti webu, bez černých šmouh a perfektně čitelný.
Takový ukázkový příklad skenované hnusárny - origo CD se starými AR a RK 1952-1995. Já bych se na jejich místě za takové cédéčko styděl.
Kór, když měli k ruce archivní, nepoškozené a nezežloutlé výtisky.
CanoScan LiDE 25 som vymyl cistou vodou, vysusil a tiez chodi. Akurat su zatial v obraze pruhy s roznym jasom, lebo kalibracny cierno-biely pasik je navlhnuty.
No a když potřebuju něco zkopírovat ze scaneru na laserku, nebo do mobilu, tak ani nemusím zapínat PC.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!