Kmitající TDA2009
Moderátor: Moderátoři
Kmitající TDA2009
Občas člověk něco přehlídne, čím dýl na to čučí, tím víc jej pohlcuje provozní slepota.
Já takhle v ranných začátcích odpálil dvě (pro mě tenkrát hodně drahé) A2030, otočil jsem na výstupu antiparalelní diodu.
A než jsem si toho všiml, tak jsem měnil už třetí integráč (v roce 1994 za cirka 40 kč).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
http://draconian.rajce.idnes.cz/Zesilovac/
Zkus tohle- vypájej keramiku, kterou máš mezi Vcc a GND (viz křížek), připájej ji ze strany spojů tak, jak jsem ti naktreslil do obrázku:
- Přílohy
-
2009.jpg- (88.99 KiB) Staženo 226 x
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Vůbec nechci šťourat,ale nezdá se Ti,že jsou NF vstupy a výstupy moc blízko u sebe?
To pak snadno začne kmitat...
Co filtrace napájení,jak dlouhý jsou přívody,jak jsou provedený,nemáš na vedlejším baráku LTE mikrovlnku....to je možností dneska.
Mě začalo pískat v rádiu od doby spuštění LTE na vedlejším baráku,ale oficielně je všechno v pořádku.
Jestli to máš zapojený jinak,tak promiň mojí poznámku....
OMA50 > u toho kmitajícího? Jak sem Michal dal tu fotku, tak zleva zem, výstup, výstup, zem, napájení, zem, signál, zem, signál. Filtrace napájení elyt 1000uF/16V a 100n keramika, přívody... no, ty jsou dlouhý, prostě asi půlmetrový vousy ze zdroje. V cimře mám LTE router. Nemyslíš doufám, že za to může ten?
A kutilmile - nelituju tě
Já jsem ti to popsal proto, abys věděl, že v mým případě to kmitání způsoboval o malililinkej chlup vyšší odpor (možná by bylo lepší říct impedance) přívodu napájení, než bylo zdrávo - a když jsem ho nahradil větším průřezem, kmitat to přestalo. Prostě tyhle integráče mají vysokej proudovej odběr, přitom mají velký vlastní zesílení, ale relativně malý potlačení rušení od zvlnění napájecího napětí - takže když napájení "houplo", relativně vyšší impedance přívodu způsobila, že zdroj nestačil změnu dohladit a konec se rozhoukal. Možná by bejvalo stačilo dát paralelně k napájení těsně vedle švába (střelím od boku) 1m0 elektrolyt, jenže podobně jako ty už jsem měl destičku hotovou a v samotným zařízení relativně málo místa... Kdybys místo pindání o bambusu zkusil změnu průřezu přívodu napájení na silnější a taky jak píše MetalGod, umyl tu kalafunu, která přepálená dělá parádní parazitní svody, už jsi možná měl problém fixnutej ...Dragoniac píše:OMA50 > já se neperu, chtěl jsi popis, máš popisPřívody jsou normálně pohozený dva dráty, jediný, co je stíněný, je přívod signálu. Ale to se tak dělá, že jo. To samý pro EKKARa...
A kutilmile - nelituju tě
A na tohle chytáš kterou stanici?
Zkrať živé tolik, kolik to lze. Stínění se snaž dodržet co nelépe přes OBA vstupy. Tu zem bych taky trochu víc posílil cínem.
- Přílohy
-
line IN.jpg- (34.27 KiB) Staženo 152 x