nabíječky na mobil

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Návštěvník

nabíječky na mobil

#1 Příspěvek od Návštěvník »

Slyšela jsem množství fám o tom, zda je či není v nabíječkách na mobil trafo a jaké. Mohl by to někdo znalý prosím uvést na pravou míru? Pokud máte i schéma, budu ráda. Díky.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Spravidla su to spinane zdroje. Takze trafo tam je, ale male feritove.
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

Díky. Mohl bys být trošku konkrétnější, jak to tedy uvnitř vypadá?
masar

#4 Příspěvek od masar »

Jedno z těch méně sofistikovaných zapojení je třeba tohle:
Přílohy
nabijec.gif
(18.2 KiB) Staženo 286 x
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Jsou 2 základní druhy nabíječek - stolní a cestovní, do stolní se mobil zasune - je to takový stojánek, který má buď zdroj v sobě (napájení síťovou šňůrou), nebo používá "trafo do zdi" čili adaptér. Cestovní nabíječka je samotné "trafo do zdi" opatřené napájecím konektorem pro daný telefon. Transformátor obsahují všechny adaptéry, rozdíl je v tom, jakého je provedení - buď je na normální síťový kmitočet 50Hz s jádrem z plechů, nebo je součástí tzv. spínaného zdroje, kdy se usměrněné síťové napětí "naseká" spínacím tranzistorem s kmitočtem řádově kHz a transformuje se maličkým trafem na feritovém jádře. Zvenčí ani pro použití se neliší, rozpoznat se dají jednoduše podle váhy - obyčejné trafo je těžší.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Návštěvník

#6 Příspěvek od Návštěvník »

Díky za schéma i za osvětlení. Masare, mám ještě jednu prosbu - můžeš mi poslat, z jakého zdroje to schéma máš?
masar

#7 Příspěvek od masar »

Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“