Tablet Asus Nexus7 - nepoužitelný
Moderátor: Moderátoři
Tablet Asus Nexus7 - nepoužitelný
Mít systém pod totální kontrolou znamená zařízení rootnout (být SuperUser). Základ je odemknout bootloader a nahrát tam svůj recovery oddíl (TWRP, CWM apod.), se kterým jde flashnout jakákoliv ROM (hlavně neoficiální), která může root obsahovat, nebo ho jde dohrát přes recovery. Dá se rootnout i originální ROM. Před instalací ROM jde přes recovery smazat cokoliv, ale s rozumem, protože se může přijít i o partition, kde je IMEI a potom se telefon nepřihlásí ani do sítě.
S rootem jdou odstraňovat i systémové aplikace, ale opět s rozumem. Když se sice tohle nepodaří, tak se dá nahrání ROM zopakovat. Ale neoficiální ROM jsou většinou připravené bez zbytečného balastu (včetně Google Apps), aby se nainstaloval minimální a rychlý systém, kde si následně každý může doinstaloval co chce.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
fikes píše:Mám nainstalovaný Android 5.1.1 a píše to že systém je aktuální, není tedy žádná nová aktualizace. Do továrního nastavení jsem to dával někdy v květnu. Nějaké aktualizace to instalovalo. Jako web prohlížeč mám Operu mini, pokud mi doporučíte něco lepšího, pružnějšího, budu rád.
Podle verze Androidu je jasné, že máš verzi 2012, tedy tu horší variantu. Ten novější je cca 2x rychlejší. Ale i tak to musí běžet celkem svižně. Možná to máš "zaprasené" balastem. Aby bylo nějaké měřítko, zkusit ještě jednou tovární nastaveni a po něm NEINSTALOVAT žádné aplikace a zkusit jenom ten prohlížeč. Na Androidu 5 mám dobré zkušenosti s prohlížeči Chrom a i Seznam.cz.
Pokud to i tak bude hodně šnekovité, hledat dál.