AKU UPS
Moderátor: Moderátoři
Že je natištěno Panasonic ještě neznamená, že střeva jsou opravdu Panasonic, nebo že za to Matsushita ručí svou pověstí.
Párkrát se mnou takhle parádně vyjebali menší či doplňkoví prodejci "renomovaných značek" s menšími Pb gely do nouzáků i UPS. Poslední výjeb byl právě 7,2Ah, ale 6V.
Už to občas kupuju jenom u Brňáků, Fulgur Battman.
Uvnitř je přesně to, co je na tom natištěný. Když je to drahý, tak je to dobrý a pokud je to hodně levný /= 24měsíců/, tak o tom člověk spolehlivě ví jako o spotřebním matroši na úrovni pojistek a zařídí se podle toho.
Seru už na blbečky, co pod Panasonicem do UPS prodávají předraženej šunt. Vždycky jsem si dával majzla na počáteční i konečný napětí, u nouzáků je sice jenom jedno, ale ty předražené sračky prostě za 18 měsíců odejdou, totálně ztratí kapacitu sulfatací.
Opravdické japonce tohle nedělají, protože výrobce s podobným druhem provozu u těchto aku počítá.
Ty opravdické Panasonicy, malé i větší všecky ještě jdou a to jsem první bral před 7 lety.
Nemám právě moc dobré zkušenosti s Yuasa, které jsem nekoupil u Battmana, ale narychlo jinde.
Oba typy do nouzáků i do Jablotronu, 12V/1,4 a 2,8Ah od nich stály za hovno.
Já vím, že je Yuasa dobrá značka a právě proto si myslím, že to, co mi pod touhle značkou podhodili, nebyla Yuasa, ale nějakej pekelnej šit.
Do určité kapacity to má 4,8 či 6,3 fastony skoro všecko...Myslím až nad 10Ah jsem viděl svorky.
Nakonec se to sešlo a potřebuju 4 ks.
Či toto? https://www.tsbohemia.cz/panasonic-lc-r ... 86736.html
A kutilmile - nelituju tě
Co ale doporučíte z těch dvou obchodů? Panasonic asi nebude panasonic:-((
Neřeším to, přestože by v introši bejt neměla - protože ji mám na takovým napětí, kdy právě plynuje minimálně a aerosol je naprosto zanedbatelnej. Proto se ptám i Honzy, jestli by se to tak nedalo vyřešit i u něj - obzvlášť s tou souvislostí, že jsem u něj doma v garáži viděl narovnanou hromadu starejch Pb akuček do auta - na UPSku stačí i takový, co už neotočej startérem, hlavně nesmějí mít zkrat mezi článkama. Pro zálohovací chod UPSky stačí, když dovolej odběr kolem 20-25A, což většinou stíhají. Vybrat k tý "ápécé sedmistovce" dvojici, která bude nábojově blízká a vydrží popsaný používání (trvalý připojení na nabíječku s napětím 13,8V resp. 27,6V, nárazovej odběr desítek A pro pokrytí krátkejch, nanejvejš několik minut trvajících výpadků) by neměl bejt problém...Zaky píše:Řešíš nějak odvětrání kapalinové baterky umístěné v interiéru, nebo ji nemáš v interiéru, nebo je to při napěťovém limitu, kdy baterka vůbec neplynuje, tak zanedbatelné, že se s tím není třeba zabývat? Ptám se, protože to nevím, nikdy jsem autobaterku v interiéru neprovozoval a sem tam jsem někde četl, že by právě kapalinová baterka v interiéru být neměla. Je fakt, že při plynování z odvětrání jde nejen kyslík a vodík, ale i mikrokapičky elektrolytu, tedy kyseliny. Pokud ale baterka neplynuje, snad z ní nejde nic?
A kutilmile - nelituju tě
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!