dálková signalizace ukončení praní
Moderátor: Moderátoři
trvale zapnutou dětskou CB walkie z číny s dosahem cca 100m a odposlouchávat v bytě co se tam dole děje, to vše bez zásahu do zapojení pračky
- jarmilerik
1. Pračku určitě měnit nebudu. Teda pokud se sama neodporoučí.
Jednak jsem s ní už leccos zažil a jednak jsem ji zatím vždy dokázal opravit sám (poté co můj servisák odešel do penze).
2. půjdu buď cestou snímání led diody play/pause (to tlačítko na start programu). Během cyklu svítí zeleně, po ukončení bliká zeleně, v případě poruchy bliká červeně. Tudíž nějaký obvod na rozpoznání stavu svítí/bliká. Je lhostejno zda bliká červeně či zeleně, vždy to musí přivolat obsluhu.
Anebo ten dveřní zámek. Tady je to trochu komplikované. Zásah do pračky a navíc by se signalizace musela nějak ošetřit proti signalizování v době, kdy je pračka mimo provoz (zámek uvolněn). Aby se nemusela doplňková signalizace zapínat na straně příjmu samostatně.
3. signalizaci bych nejraději řešil rádiově. Vysílač umístěn poblíž pračky a nějakou klíčenku u sebe. Pokud by se nenašlo cenově přijatelné řešení, tak holt natáhnu dráty.
4. ten obrázek od procesora jsem úplně nepobral, jelikož topné těleso se sice vypne v okamžiku uvolnění zámku, ale relé by bylo ovlivněno i okamžiky natápění. Nebo se pletu?
Takže prosím o rady v těchto výše uvedených věcech. Již konkrétní konstrukce.
ale to už je zásah do složité machinery pod síťovým nápětím...
anebo, optočídlo co sejme zhasnutí kontrolky power a vyšle sms zprávu na mobil ? možností je celá řada
- jarmilerik
Tu je celá schéma.
Nevýhodou je, že to bzučí aj na začiatku, kým sa nespustí program (nezamkne dvere). Pri žiarovkovej signalizácii to nie je tak zlé. Samozrejme pri vypnutej pračke to nesignalizuje.
- Přílohy
-
Signalkax.PNG- (162.86 KiB) Staženo 126 x
frpr666 píše:Ještě mě napadlo postavit na pračku "chůvičku" na hlídání malých dětí. Ta už bezdrátová je. Ve výprodeji lze použitou koupit levně.
velmi dobrý nápad, existujou vícekanálové s dosahem až 250m
příkladem Angelcare AC300 - přenos pohybu, vibrací nebo AC420 - přenos hlasu, zvuku případně AC401 umí obojí...to jsou ty dražší, značkové, levnější bude Sencor, Motorola, Philips, Smarton apod. z Tesca nebo bazaru