Čtyřsegment s TM1637 a DS18B20 knihovny XC8
Moderátor: Moderátoři
Čtyřsegment s TM1637 a DS18B20 knihovny XC8
mohl by mi někdo poradit či dát tip na knihovny či fungující kód pro PIC (používám 16F1824) a XC8 pro komunikaci s displejem se čtyřmi sedmisegmenty s řadičem TM1637 (https://www.aliexpress.com/item/4-digital-display-with-adjustable-brightness-LED-module-clock-Point-Accessories-Blocks-for-arduino/1969258031.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.N6YxUf) a pro teplotní čidlo DS18B20. S programováním začínám a nemohu se dopátrat něčeho s dobrým popisem, co bych pochopil. Je pro mě náročné laborovat s nahodile vyhledanými kódy. Ideálně, pokud někdo něco máte odzkoušeno.
Díky
Bral jsem to tak, jestli je třeba vymýšlet vymyšlené, páč času je nedostatku. Prostě použít např. knihovnu či část kódu upravit a implementovat (např. jako je to u Arduina). Pokud bych potřeboval nějaké spešl využití, musel bych se do problematiky ponořit hlouběji a vytvřit něco přímo pro dané využití.
A jelikož v této problematice nemám moc přehled, zadal jsem tento dotaz, s nadějí, že mě zkušenější nasměrují. Úplně nesouhlasím s tím, že použitím hotového kódu se nic nenaučím. Používal jsem jednoduché zdrojáky přepisoval upravoval, přidával fukce a myslím, že mi to něco dalo. Bylo to dle mě produktivnější, než něco smolit z ničeho a prát se se syntaxí, takhle má člověk mustr.
Kody sme davali tu aj na mcontrolers forum. Urcite kopa C bude na nete len hladat treba.
Na tie 2 trivialne veci si to vies napisat aj sam a budes vediet co to robi...
Ked si to napises sam za 2 hodky bude to chodit.
Ked to stiahnes z netu po 4 hodinach hladania chyby to spojazdnis. Chapes ten rozdiel?