UPC a domovní anténa rozdělení v bytě.
Moderátor: Moderátoři
UPC a domovní anténa rozdělení v bytě.
Jsem v téhle oblasti laik, tak bych vás chtěl poprosit o názor rozdělení signálu upc/anténa a internetu.
Nevím jestli na první místo dat rozbocovac nebo rozdvojku a v jakých hodnotách a jestli by to takle vůbec fungovalo.
Chci v bytě 6xLan a 6xTv zasuvku. Mam pripojení jak upc tak anténu na střeše. Primárně bych chtěl jenom od UPC internet a TV mít z domovní antény.
Předem dekuji.
- Přílohy
-
EF29B9AE-F3BF-472E-B04D-176568F66E99.jpeg- Schéma
- (82.23 KiB) Staženo 270 x
Sloučit to dohromady v podstatě nejde, protože kabelová TV používá stejné UHF pásmo jako je příjem na anténu. https://www.upc.cz/pdf/Frekvencni_prehl ... evizee.pdf To by se muselo udělat selektivně, měničem přesunout přijímané muxy z antény někam do volné části pásma (moc ho není) a odfiltrovat zbytek.
Přijde mi ovšem jednodušší se na anténu vykašlat a přijímat jen těch 6 DVB-T muxů, které na kanálech 21-26 UPC šíří. Jsou na nich stejné programy jako z antény a chtějí za to k netu poplatek asi 25Kč (a většinou to běží i bez něj...).
Standardně tu první zásuvku s rozbočením pro net, TV a radio osazuje UPC, takže není co řešit. Je to rozbočovač s kmitočtovou výhybkou, aby místně silný zpětný kanál z modemu nerušil vstupy TV. Občas dají jen rozbočovač 1>2 a do přívodu k TV zádrž pro zpětný kanál. Následné rozbočení pro 6 TV znamená docela značný pokles signálu, možná bude potřeba použít aktivní rozbočovač.Fejfa píše:A kdybych použil i na TV UPC tak se tam ma pouzit jaky rozdělocac k modemu a k zesilovaci TV?
Vydel jsem:
1, jistici skříň obsahovala jak jističe k bytu, potom “patch panel” a na din listě byl uchycen switch. Ale uz tam nebyli rozvody pro TV a zesilovač.
2, jistící skříň bokem a vedle buď malý rack nebo nějaká servisní krabice a do toho dat ten modem, switch, patch panel, TV rozbocovac/zesilovač.
Kdyby někdo měl nápad nebo skusenost aby to vypadalo slušně budu moc rad i za odkazy na skříně/racky/krabice.
Ne vždy je také rozvaděč to nejlepší místo pro zajištění pokrytí bytu wifi signálem, pokud to potřebujete.