Projektor Benq MP624 vypíná s chybou přehřátí
Moderátor: Moderátoři
Projektor Benq MP624 vypíná s chybou přehřátí
potřeboval bych poradit s projektorem Benq MP624, po opravě zdroje (vystřelený TOP247 + kondíky) mi sice zapne ale po chvíli vypne s rozsvícením 3x červená LED.Nepodařilo se mi sehnat servis manuál na tenhle model ale vycházím z podobnosti modelu MP610 kde je signalizace 3x červená LED chyba Thermal Sensor 1 open error (the remote diode has an open-circuit condition.)
DMD sensor
[/img]
Mám to pochopit že je něco s čidlem uvnitř DMD chipu?Nesetkal se někdo s tím?
Projektor zapne,normálně naběhne obraz,8cm větráky točí, po chvíli se roztočí 3 větřáček (ta malá turbínka) pak větráky zrychlí vypne se lampa a rozsvítí se ty 3 LED červeně,potom se projektor vypne.
Procházel jsem různý jiný schemata Benq projektorů a není mi jasný jiný čidlo než v pouzdru TO92 KN3904 a to je jedno na logic boardu a druhý na zdroji.
http://manualzz.com/doc/805167/viewsoni ... ice-manual
Pokud někoho něco napadá prosím o radu.
Díky
Luděk
- Přílohy
-
MP610_C425-Troubleshooting.jpg- (265.85 KiB) Staženo 191 x
Kdyby alespoň člověk znal historii jak to puvodně odešlo.
Změřím co to dělá když to běží jestli nezačne jeden ujíždět, ale jestli je tam něco součástí a komunikuje přes sběrnici tak jsem v loji.
Po startovací sekvenci (logo a ubejvá proužek)naběhne obraz ze zvolenýho zdroje a po cca 30sekundách vypne
- Přílohy
-
Ventilator.jpg- (131.93 KiB) Staženo 183 x
Mě větráky točí, pokud netočí svítí červeně LAMP a projektor se vypne hned po náběhu lampy.
Měřil jsem ty čidla (tranzistory) a jsou "OK" problém je u vstupu čidla ze zdroje kde samotnej vstup IO G793D5U piny 9+10 mají nízkej odpor cca 90 ohmů (kondík jsem odpájel jestli není v kelu)oproti druhýmu kanálu=nedekuje reálnou teplotu a IO vyhodnotí přehřátí.
Podle mě je KO G793D5U v čemž me utvrzuje fakt že když jsem projektor dostal byl rozebranej a vysypal jsem z něj šroubky včetně šroubku seklýho někde ve zdrojový části,možná spojil na propojovacím hřebínku čidlo s napájením.
Jelikož G793D5U není běžně dostupnej končím, jinou desku ze kterýho bych ho přehodil nemám a Aliexpres za 20 dolarů 5 kusů nepotřebuju.
To je tak když se nějakej hrabal snaží zjistit jestli to není náhodou přepálenou pojistkou
@kodl1: nevím jestli by mi výpis něco řekl,tenhle můj problém moc na netu neřeší
Díky za pomoc
Luděk
- Přílohy
-
2.jpg- (13.6 KiB) Staženo 152 x
Takový malinký!
Proudí na něj teplo z komory od výbojky a určitě má vyhřáté kontakty!
Tohle je sice jiný projektor ale určitě tam bude něco podobného pro jištění vyjmuté výbojky.
Máš SZ
- Přílohy
-
DSCN3850.JPG- (248.84 KiB) Staženo 188 x
Prdím na to, vyndám z toho nový díly a vrátím to švagrovi ať to vrátí tomu jeho kamarádovi , jestli to nebude chtít budu mít na díly, benqu je hodně v oběhu každou chvíli mám nějakej na stole, je tam spousta dílů dobrejch.