DIY gramofón
Moderátor: Moderátoři
DIY gramofón
Tak som zbúchal narýchlo nejaké to zapojenie, jeho schémku predkladám v prílohe ak by sa chcel niekto inšpirovať.Jednoduchý dávač hodinového signálu je jedným tlačítkom prepínateľný zdroj dvoch základných hodinových signálov pre obvod v FDD ktorý budí samotný motor, rýchlosť jeho otáčania je z toho čo som zistil závislá práve na tomto hodinovom signáli. Zapojenie je principiálne myslím v poriadku, ale nefunguje tak ako by som si želal. Motor trhá-1otáčka rýchla a jedna pomalá. Myslím že to bude tými spínačmi 4066, možno 15cm dlhými káblikmi ktoré vedú k fdd. Vyskúšam aj relátka-predsalen kmitá to na +- 500kHz a uvidím. Ak niekto vidí chybu, upozornite ma, po celom dni ma už bolí hlava...
- Přílohy
-
riadenie.png- (12.96 KiB) Staženo 179 x
http://technet.idnes.cz/nejdrazsi-gramo ... _audio_NYV
1 zapojenie úplne prestalo plniť svoju funkciu a takmer si to odnieslo okno.
2 Do mesiaca bude parádny 30mm hrubý plexisklový tanier!
Zistil som ale že s použitím 74HC00 a vynechaním 4017+4066 to krásne fachčí a dokonca aj pekne reguluje, ČERT ZEBER MH74ALS00 do pekla..typujem to nakoniec naň, 4017prepína, 4066spína, MH74ALS00 nekmitá.Asi ešte skúsim miesto 74HC00 dať 4011 nech je to komplet CMOS.
pri hrúbke 25mm 742kč + dph, pri hrúbke 30mm 1104kč + dph. Ešte si asi dobre rozmyslím hrúbku. Ide o číre PMMA.
www.az-plastik.cz
zabudol som doplniť že v smd prevedení a bez plošáku to ide na 100%!
Preč s plošákmi, preč s klasickou montážou!