Spínaný zdroj pro LED (bliká)
Moderátor: Moderátoři
Spínaný zdroj pro LED (bliká)
dostal se mi do rukou zdroj HLV50021LB (OUT 30-42V). Zdroj LEDky rozsvítí na chvíli a pak LED začnou blikat... Na první pohled ve zdroji není nic špatně.
Rozhodně mám v plánu vyměnit elektrolyty. Ve spodní části je řídící IO OB3330CP a kolem SMD rezistory, keramika a usměrňovací diody (ty jsou OK).
Co mám ještě zkontrolovat? Spínané zdroje znám, ale opravuji je velmi málo, tak vždy docela bádám. Nic méně zde není na první pohled vůbec jasné co blikání způsobuje.
V příloze zasílám fotky.
Předem děkuji za konzultaci
- Přílohy
-
IMG_20171122_185905.jpg- (262.38 KiB) Staženo 141 x
-
IMG_20171122_185916.jpg- (108.5 KiB) Staženo 126 x
-
IMG_20171122_192322.jpg- KRYT
- (251.79 KiB) Staženo 130 x
Krom toho není jasný, jakým způsobem to bliká, jestli nahodile, nebo periodicky.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Zkus přidat metr LED-pásku jen tak, na kus dvoulinky, jestli po tom to blikání přestane, tak je to jasný ...
A kutilmile - nelituju tě
Teď jsem si všiml, že zdroj má definovaný rozsah napětí, tak asi bude potřeba raději dvě žárovky 24V/15W do série.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Souhlas. Je uváděno:EKKAR píše:Blikání je obvykle příznak málo zatíženýho zdroje....
Takže je třeba dodržet tento požadavek.NOTE: The minimum load for this unit is 15w at 500mAH. If you do not have a minimum of 15w at 500mAH the unit will flash on and off repeatedly!! This is not a fault. Please do not purchase until your electrician has measured your circuit power.
Bez měření není vědění.
Jak zde uvádíte, přidal jsem na výstup zdroje paralelně na připojené LED, halogenovou žárovku 12V/5W.
I přesto zdroj LED i s halogenkou blikali, jen bych řekl, že trochu rychleji.
Nic méně, bavil jsem se s paní, pro kterou zdroj opravuji a chce abych tam dal nový zdroj.
Jen pro mojí informaci tento proudový zdroj má 500mA a napětí 30-42VDC. Můžu jej nahradit zdrojem 500mA 30-50VDC? Výrobce uvádí, že LED fungují na 9,3V a jsou tam 4 v sérii. Takže by to mělo být v pořádku ne?
Důležité je vědět, jak nebo co jsi na nich kontroloval.lukas555 píše:Zkontroloval jsem samotné LED, ty jsou v pořádku...
Zatím jsi nenapsal ani jednu naměřenou hodnotu.
Pokud jsou ty moduly na 500mA, tak ano.lukas555 píše:...Jen pro mojí informaci tento proudový zdroj má 500mA a napětí 30-42VDC. Můžu jej nahradit zdrojem 500mA 30-50VDC? Výrobce uvádí, že LED fungují na 9,3V a jsou tam 4 v sérii. Takže by to mělo být v pořádku ne?