Pomůžete mi opravit zesik Cambridge Audio?
Moderátor: Moderátoři
Pomůžete mi opravit zesik Cambridge Audio?
Rozsah opravy: Aby to hrálo, tedy obejít přepínač vstupů a "deaktivovat " ochrany výstupů a pak samotná oprava.
Dotaz1: mám si na Ebay zakoupit sestavený modul generátoru sinus?
Díky.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Ten samej krám, ale o číslo vyšší Azur 740A mě dost hnusně potrápil.
Nedá se zrovna říct, že bych byl nějak nezkušenej, ale seděl jsem nad tím fakt několik /dost/ hodin. Taky to nejprv jako první příznak a sekundární následek shazovalo po pár sekundách obě výstupní relé.
Jsou to pěkný sráče. Asi nejslušnější označení by pro tyhle krámy bylo "blbý jako eurozesilovač".
Laikovi bych rozhodně doporučil raději se v tom nevrtat a posunout to někam, kde něco vědí. Tohle vážně není cenou ani složitostí věc pro laika. Bastlíř by se totiž takhle pitomě neptal.
Já si myslím, že budeš velmi rád a šťasten, pokud Ti někdo za tento 640A a v tomto stavu -tedy v porouchaném- ty 2.000,-Kč nabídne.
Je to můj skoro denní chleba, ale sakra bych se rozmýšlel, zda to koupit aspoň na díly, neboť je tam dost věcí dědičných pro další modely.
Ta značka totiž nemá příliš dobrou pověst ani mezi hifisty, mezi servisáky už vůbec ne.
Z velké části za to může ta zbytečná překombinovanost a ty pojebané Sankeny.
Na vysvětlenou ohledně té prodejní ceny - předpokládám totiž, že nejspíš nejsi první šetřílek se spoustou sebevědomí a skoro nulovými znalostmi, kdo se pokouší tento orloj opravit.
Předpokládám tudíž, že poměrně složitý stroj jest už důkladně rozmrdán několika předchozími neúspěšnými pokusy o "opravu" a v průběhu těchto "oprav" přidány další, není tomu tak?
Náklady na případnou opravu případným novým majitelem budou tedy nemalé /pokud budeš férově prodávat/ a není vůbec důležité, kolik tenhle šílený orloj stál, když byl nový.
Podstatný je, v jakém stavu je teď a tak nějak ze zkušenosti tuším, že už v otřesném.
Mrzí mě, že to bereš jako urážky, ale nic moc jiného napsat nešlo.
Ten, kdo něco o zesilovačích a činnosti jeho obvodů něco ví /a o nf elektronice obecně/ se totiž opravdu takto blbě neptá, jak jsi to udělal hned napoprvé.
Na tomto fóru zatím nejde najít instantně-univerzální návod pro laiky, kterak opravit skoro jakýkoli HiFi zesilovač - a takový návod tady ani bohdá nebude.
Jednoduše proto, že z principu nemůže existovat.
Je jich spousty typů, variací výbavy, spousty variací zapojení a každé z nich může mít doslova stovky zcela odlišných závad - podle toho, co zrovna "odešlo".