Pomůžete mi opravit zesik Cambridge Audio?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
padik

Pomůžete mi opravit zesik Cambridge Audio?

#1 Příspěvek od padik »

CA Azur 640, schema mám.
Rozsah opravy: Aby to hrálo, tedy obejít přepínač vstupů a "deaktivovat " ochrany výstupů a pak samotná oprava.
Dotaz1: mám si na Ebay zakoupit sestavený modul generátoru sinus?
Díky.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Máš divný přístup . Pokud bude zařízení opraveno , tak mu hlídání nemůže uškodit . To ho může dohnat jen k další opravě . Generátor je ti nanic . Pakliže máš schema odněkud stažené , tak by jsi sem mohl dát odkaz a přesný popis projevu závady a třeba by ti někdo pomohl i na dálku . Nebo tvému kamarádu , který se tím zabývá .
dred

#3 Příspěvek od dred »

...zaujímavý postup opravy... :lol:

padik píše:mám si na Ebay zakoupit sestavený modul generátoru sinus?

bez osciloskopu ti bude naprd...
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Ty si primitivní sinusovej generátor neumíš postavit? Stačí přepínat mezi pár frekvencema a amplitudu si doladíš na škopku.Radši to ale dej na opravu někomu, kdo tomu rozumí a kdo má na to vybavení.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Naco je dobry sinusovy generator ked ma kazdy doma minimalne 10 zdrojov signalu, ktore sa daju namiesto neho pouzit?
sinclair

#6 Příspěvek od sinclair »

Nejspíš si z Vás všech dělá prdel.
Ten samej krám, ale o číslo vyšší Azur 740A mě dost hnusně potrápil.
Nedá se zrovna říct, že bych byl nějak nezkušenej, ale seděl jsem nad tím fakt několik /dost/ hodin. Taky to nejprv jako první příznak a sekundární následek shazovalo po pár sekundách obě výstupní relé.
Jsou to pěkný sráče. Asi nejslušnější označení by pro tyhle krámy bylo "blbý jako eurozesilovač".
Laikovi bych rozhodně doporučil raději se v tom nevrtat a posunout to někam, kde něco vědí. Tohle vážně není cenou ani složitostí věc pro laika. Bastlíř by se totiž takhle pitomě neptal.
padik

#7 Příspěvek od padik »

Tak vám děkuju za projevenou negativní atmosféru.
Sinclair tady jasně napsal, že jsou to pěkný sráče, na což jsem přišel taky.
Proto nehodlám dávat někomu 2000 Kč za opravu. Podle vašich příspěvků nemá cenu dále v diskuzi pokračovat. Konec.
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Tak proč seš tak blbej a kupuješ to ?
sinclair

#9 Příspěvek od sinclair »

Na negativní atmosféru se vyser.
Já si myslím, že budeš velmi rád a šťasten, pokud Ti někdo za tento 640A a v tomto stavu -tedy v porouchaném- ty 2.000,-Kč nabídne.
Je to můj skoro denní chleba, ale sakra bych se rozmýšlel, zda to koupit aspoň na díly, neboť je tam dost věcí dědičných pro další modely.
Ta značka totiž nemá příliš dobrou pověst ani mezi hifisty, mezi servisáky už vůbec ne.
Z velké části za to může ta zbytečná překombinovanost a ty pojebané Sankeny.

Na vysvětlenou ohledně té prodejní ceny - předpokládám totiž, že nejspíš nejsi první šetřílek se spoustou sebevědomí a skoro nulovými znalostmi, kdo se pokouší tento orloj opravit.
Předpokládám tudíž, že poměrně složitý stroj jest už důkladně rozmrdán několika předchozími neúspěšnými pokusy o "opravu" a v průběhu těchto "oprav" přidány další, není tomu tak?
Náklady na případnou opravu případným novým majitelem budou tedy nemalé /pokud budeš férově prodávat/ a není vůbec důležité, kolik tenhle šílený orloj stál, když byl nový.
Podstatný je, v jakém stavu je teď a tak nějak ze zkušenosti tuším, že už v otřesném.

Mrzí mě, že to bereš jako urážky, ale nic moc jiného napsat nešlo.
Ten, kdo něco o zesilovačích a činnosti jeho obvodů něco ví /a o nf elektronice obecně/ se totiž opravdu takto blbě neptá, jak jsi to udělal hned napoprvé.
Na tomto fóru zatím nejde najít instantně-univerzální návod pro laiky, kterak opravit skoro jakýkoli HiFi zesilovač - a takový návod tady ani bohdá nebude.
Jednoduše proto, že z principu nemůže existovat.
Je jich spousty typů, variací výbavy, spousty variací zapojení a každé z nich může mít doslova stovky zcela odlišných závad - podle toho, co zrovna "odešlo".
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“