Topení Fabia I,2006
Moderátor: Moderátoři
Topení Fabia I,2006
A pokud jedeš delší trasu a zahřeje se ti motor tak ti to topí? Protože pochybuji že by to bylo radiátorem.
Pokud ti topení nezačne do minuty po nastartování foukat teplý vzduch, nefunguje ti PTC (topný elektropanel) a ten je řízen jednotkou topení CAN-KOMFORT, doma bez diagnostiky nepoznáš kde je problém.
Ostatně, můžeš vyzkoušet, zda ti spínají relátka PTC, tedy pokud nemáš klimu:
Nastartuj, zapni větrák topení na dvojku a otoč regulátorem teploty vzduchu na doraz doprava (max teplo) a poslouchej. Za pár sekund bys měl slyšet cvaknutí od pojistkové skříňky, poté za chvilku druhé a za další chvilku třetí cvaknutí. Pokaždé by měl zakolísat volnoběh. Pokud to cvakat nebude, nefunguje spínání PTC (nefunkční spínač v knoflíku topení, nebo relátka), pokud cvakají ale motor nezakolísá, je to způsobeno přepálenými pojistkami nebo spáleným PTC panelem.
Zajeť si s tím do servisu, tam ti udělají kompletní diagnostiku.
Nahmatni na paneli zozadu,jak ide to lanko,má na sebe koncovku so zobáčikom,tú stlač a lanko sa odpojí ťahom.Pozor ale,dosť blbo sa to bude skladať nazad,až pohýbeš s kolečkami,alebo klapkami..Svorkovnica na ptc topenie by mala byť na ľavej strane topenia.
Jo a vlastně velké pojistky jsou na krytu aku !! Vždyť jsem je tam sousedovi měnil . Inu je to dlouho . Auta dělám nerad . Už prd vidím a špatně se ohýbám .
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Já teda nevím, ale PTC dostávaly u fábule jen nafty, protože to vyžaduje baterku minimálně 70Ah a alternátor 140A. Měla existovat vejbava "arktik" určená pro Skandinávii a Rusko, měla mít PTC a silnou baterku i alťas bez rozlišení motorizace, ale nevím, že by se někdy prodávala tady. U druhý generace už nebyla vůbec uváděná. To mi teda poser deku, co ty to máš za fábuli, když v ní máš BKY, což je 16-ventil 55kW 1,4 benzín - a tvrdíš, že máš PTCčko. Jedině jako nějakej reexport nebo bastl, jinak těžko, Anežko ...
Je to z druhý ruky,tak nevím,co s tím bývalí majitel dělal.Bohužel se to už
nedovím,jelikož zemřel.Jinak až to udělám,tak se ozvu.