Cena elektřiny Eon Komplet elektřina
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Cena elektřiny Eon Komplet elektřina
- Přílohy
-
komplet-elektrina.jpg- (273.64 KiB) Staženo 149 x
Sice se chystá zdražení, ale kdoví jak to bude další dva roky. Spekulovat může jedině ten, kdo má přesné informace o vývoji energetického trhu - k těm se samozřejmě jen tak někdo nedostane. Tyto nabídky hážu do koše a zatím jsem neprodělal.
Uvidím na jaře,kolik zaplatím
Příklad smlouvy uzavřené před rokem s fixací ceny na 2 roky:
Sazba distribuce: D 02d
Rezervovaný příkon: 3x25A
Cena za dodávku elektřiny: 58 Kč/měsíc a 922 Kč/MWh
Pak jsou tam ještě další položky za související služby, ty jsou regulované státem a tedy u všech obchodníků shodné. Nicméně právě tyto položky tvoří cca 2/3 celkové ceny. Takže když někdo inzeruje elektřinu o 30% levnější, celková cena může být jen o cca 10% nižší. A pak je tady otázka, jaké další komplikace může přechod znamenat.
Ty čísla je potřeba brát s rezervou, jeden rok E-On avizoval zdražení o 4%, po spočtení všech položek to ve výsledku bylo přes 15%. Když se náhodou silovka zlevní, obratem si to vykompenzují na stálém platu nebo jiné složce. Takže sleva je v celkovém vyúčtování zanedbatelná, nebo nulová.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
p32 píše:Já bych od EONu odešel, jsou to jen podrazácké svině. Nikdy jsem u nich nebyl, ale jejich móresy znám od jiných.
Nevím, jak je to s prodejem silovky u EON, ale co se týká drátů do baráku, nikdo v mém okolí včetně mě si na ně nikdy nestěžoval. Takže asi chodíš do špatné hospody.
Příště prosím uváděj fakta, ne pomluvy.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
petrfilipi
Oproti tomu Tvůj EON má 70Kč/měsíční paušál, 2122Kč/MWh ve VT a 1231Kč/MWh v NT, vše také s DPH.
Universal24 je retenční produkt, pro jeho přiznání je nutné pronést kouzelnou větu "Když mi to nedáte, odejdu". Ale prý s tím není vůbec žádný problém. A tarif je s fixací na 2 roky, což asi nevadí.
Petr
- Přílohy
-
web_cez_cz_ele_cenikmoo_2017-2-3_universal24.pdf- (66.89 KiB) Staženo 92 x
ZdenekHQ píše:Příště prosím uváděj fakta, ne pomluvy.
Takže fakta. Smlouva sjednaná v květnu na září. Po úmrtí v srpnu se nedalo 3x po půl hodině čekání dovolat (určitě záměr), na čtvrtý pokus se potom vyjádřili, že je úmrtí nezajímá, že si to má někdo vzít na sebe nebo přijdou odmontovat elektroměr. Po vyřízení převodu na jinou osobu se laskavě začli bavit normálně. Ale začli zase otravovat na dané telefony, že by si ti ostatní mohli převést elektřinu k nim. A hlavně od nich přišla fakturace na nulovou spotřebu pro zesnulého za dobu, kdy už měli reagovat výpovědí stejně jako jiné firmy. Hnus a sprostá arogance, celej Bureš. Já s tím měl společného jen ty 4 volání a pak otravování od nich. Do úrovně ČEZu a Innogy mají moc daleko.
- serviceman