Cena elektřiny Eon Komplet elektřina

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Cena elektřiny Eon Komplet elektřina

#1 Příspěvek od markoni »

Já jsem u Eonu a došel mi tento dopis nebo nabídka co vy na to? díky
Přílohy
komplet-elektrina.jpg
(273.64 KiB) Staženo 149 x
termit256

#2 Příspěvek od termit256 »

Co te u nich drzi?
markoni
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od markoni »

Nic mě u nich nedrží ale potřeboval bych od vás radu nebo názor na tuto problematiku všeobecně ,myslím víc hlav víc ví.
Achab

#4 Příspěvek od Achab »

Posílali to všem, jako obvykle v době, když E-On předpokládá svůj zisk. Když to vypadá na výhodu pro zákazníka, na možnost fixace zásadně neupozorňují.
Sice se chystá zdražení, ale kdoví jak to bude další dva roky. Spekulovat může jedině ten, kdo má přesné informace o vývoji energetického trhu - k těm se samozřejmě jen tak někdo nedostane. Tyto nabídky hážu do koše a zatím jsem neprodělal.
termit256

#5 Příspěvek od termit256 »

Ja to teda necetl, ale pokud se jedna o nabidku fixace ceny, z logiky veci plyne ze pokud by na tom meli prodelat, urcite by to nenabizeli :-)
Jak se bude vyvijet trh s energii v budoucnu nevi s jistotou vubec nikdo.
Pikofarad

#6 Příspěvek od Pikofarad »

Tak to ČEZ je pro mou sazbu D57d levnější.Ale jak to všechno posčítáš,za jističe,distribuci a dotace solaru,tak to bude asi +- pár stovek nastejno.Chodil tady a lanařil nějaký ing na energie z aukcí,efekt byl asi takový,že v srpnu bych ušetřil a v listopadu prodělal.Zatím spotřebuji měsíčně v období kdy to nejde moc pod nulu 0,5MWh v NT, a 25kWh VT .Jak přimrzne,pomohou krbovky s výměníkem do podlahovky na dřevo a brikety.
Uvidím na jaře,kolik zaplatím
kunc75

#7 Příspěvek od kunc75 »

Vyjednávej.

Příklad smlouvy uzavřené před rokem s fixací ceny na 2 roky:

Sazba distribuce: D 02d
Rezervovaný příkon: 3x25A
Cena za dodávku elektřiny: 58 Kč/měsíc a 922 Kč/MWh

Pak jsou tam ještě další položky za související služby, ty jsou regulované státem a tedy u všech obchodníků shodné. Nicméně právě tyto položky tvoří cca 2/3 celkové ceny. Takže když někdo inzeruje elektřinu o 30% levnější, celková cena může být jen o cca 10% nižší. A pak je tady otázka, jaké další komplikace může přechod znamenat.
Achab

#8 Příspěvek od Achab »

Stejně jsem zvědav, o kolik E-On zdraží reálně. V papíru tvrdí, že ceny na světových trzích stouply až o 30%, zdražení má být 6%. ERÚ přitom zveřejnil, že silovka má podražit o 1-2%, předpoklad zdražení u E-Onu do 4%. A to je pouze silovka, není jasné jestli se nezmění další složky celkové ceny.

Ty čísla je potřeba brát s rezervou, jeden rok E-On avizoval zdražení o 4%, po spočtení všech položek to ve výsledku bylo přes 15%. Když se náhodou silovka zlevní, obratem si to vykompenzují na stálém platu nebo jiné složce. Takže sleva je v celkovém vyúčtování zanedbatelná, nebo nulová.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Já bych od EONu odešel, jsou to jen podrazácké svině. Nikdy jsem u nich nebyl, ale jejich móresy znám od jiných.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ZdenekHQ »

S odkazem na Pravidla EB uvádím záměrně citaci předchozího příspěvku.

p32 píše:Já bych od EONu odešel, jsou to jen podrazácké svině. Nikdy jsem u nich nebyl, ale jejich móresy znám od jiných.

Nevím, jak je to s prodejem silovky u EON, ale co se týká drátů do baráku, nikdo v mém okolí včetně mě si na ně nikdy nestěžoval. Takže asi chodíš do špatné hospody.

Příště prosím uváděj fakta, ne pomluvy.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
petrfilipi

#11 Příspěvek od petrfilipi »

Mrkni sem: https://www.cez.cz/cs/podpora/ceniky/elektrina.html a najdi si ceník Universal24 (je v Archivu ceníků) s platností od 15.2.2017. Cena např. v tarifu D25d je 60Kč/měsíční paušál a 1046Kč/MWh ve VT a NT, vše s DPH.
Oproti tomu Tvůj EON má 70Kč/měsíční paušál, 2122Kč/MWh ve VT a 1231Kč/MWh v NT, vše také s DPH.
Universal24 je retenční produkt, pro jeho přiznání je nutné pronést kouzelnou větu "Když mi to nedáte, odejdu". Ale prý s tím není vůbec žádný problém. A tarif je s fixací na 2 roky, což asi nevadí.

Petr
Přílohy
web_cez_cz_ele_cenikmoo_2017-2-3_universal24.pdf
(66.89 KiB) Staženo 93 x
p32

#12 Příspěvek od p32 »

ZdenekHQ píše:Příště prosím uváděj fakta, ne pomluvy.

Takže fakta. Smlouva sjednaná v květnu na září. Po úmrtí v srpnu se nedalo 3x po půl hodině čekání dovolat (určitě záměr), na čtvrtý pokus se potom vyjádřili, že je úmrtí nezajímá, že si to má někdo vzít na sebe nebo přijdou odmontovat elektroměr. Po vyřízení převodu na jinou osobu se laskavě začli bavit normálně. Ale začli zase otravovat na dané telefony, že by si ti ostatní mohli převést elektřinu k nim. A hlavně od nich přišla fakturace na nulovou spotřebu pro zesnulého za dobu, kdy už měli reagovat výpovědí stejně jako jiné firmy. Hnus a sprostá arogance, celej Bureš. Já s tím měl společného jen ty 4 volání a pak otravování od nich. Do úrovně ČEZu a Innogy mají moc daleko.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od markoni »

Nejhorší na tom je že jsem měl telefon v pondělí od Innogy a nabízeli my abych přešel k nim když od nich beru plyn tak jsem jich poslal někam slušnou formou,a v pátek mi došel tento dopis.
serviceman

#14 Příspěvek od serviceman »

Na cenovém kalkulátoru ERU jsou už k porovnání tarify na 2018.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Achab

#15 Příspěvek od Achab »

Na rok 2018 tam má ceny jenom asi třetina dodavatelů. ČEZ a E-On zatím chybí.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“