osciloskop HANTEK DS5102P

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Emil

osciloskop HANTEK DS5102P

#1 Příspěvek od Emil »

Dobry vecer, zdavym vsetkych bastlyrov. Potreboval by som od Vas poradit. S osciloskopmi nemam moc velke skusenosti a chcel by som kupit HANTEK DS 5102P za 260euro na bastlenie spotrebnej elektroniky. Alebo Mi poradite nejaky iny za tu cenu . Dakujem za odpoved
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Na můj vkus má docela málo paměti, ale to samozřejmě souvisí s cenou. Pokud ho chceš jako servisní osciloskop, tak snad OK, Hantek nebývá v recenzích hodnocen špatně. I tak je otázkou výdrž zejména enkodérů, po čase se může objevit problém, že točíš na jednu stranu a občas se to vyhodnotí jako otočení na druhou stranu. Můj pohled (ale spíš vývojářský) je, že osciloskop potřebuje kupu paměti kvůli pozorování jednorázových dějů, u nichž může být problém se zdrojem synchronizace, takže je potřeba děj prostě "nějak chytit", hodí se čtyřkanál a není od věci, když umí dekódovat alespoň nějaké komunikační protokoly. Tím se ale dostáváme cenově úplně někam jinam. Já problém řešil nákupem jetého značkového osciloskopu s původní cenou nového menšího auta za cenu průměrně ojetého menšího auta :-) I V tvém případě, pokud hodláš osciloskop více využívat, bych zvážil nákup jetého Tektronixe odpovídající kategorie, je to ale samozřejmě do jisté míry riziko a je potřeba nějakou dobu hledat. Pokud plánuješ použít osciloskop jen sem tam, je Čína akceptovatelná. Máme v práci jednoho Owona, použít to nějak jde, ale proti Teku je to takové všelijaké, občas něco lehce nezafunguje, o poznání hůř synchronizuje atd.
termit256

#3 Příspěvek od termit256 »

Ja to resil podobne jako Zaky. Koupil jsem starsi lecroy a jsem spokojeny. Ale za 250E to nebylo. Osobne mi ten skopek prijde i za ty prachy dost orezany. Pameti je tak malo jak to jen jde a rozliseni displeje 320x240 taky neni zadna vyhra. Ono pokud delas jen veci typu opravy audia, nemusi malo pameti vadit, ale pak by mozna stalo za uvahu zakoupeni starsiho analogu a videl bys signal lip. Pripadne mam v dilne tek nekdy z minuleho stoleti ktery ma stejnou velikost pameti, ale je schopen pracovat i v ciste v analogovem rezimu. Samozrejme veci jako FFT nema, otazkou ale je nakolik jsou vysledky toho hanteku duveryhodne…
Hydrawerk

#4 Příspěvek od Hydrawerk »

Hantek spíše ne. Za podobné peníze se dá koupit nějaký GW Instek. Jsou to trochu možnostmi omezené, ale kvalitně vyrobené přístroje.
https://www.tme.eu/cz/katalog/#search=g ... 3A15717%3B

https://www.tme.eu/cz/details/gds-2102e ... gw-instek/
Podobný typ zde: https://www.youtube.com/watch?v=9SXZk2tsQ4g
Emil

#5 Příspěvek od Emil »

Dakujem Vam za odbornu odpoved
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“