Obrazovka do osciloskopu 7-10cm

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
danhard

#16 Příspěvek od danhard »

Taky tam píšou, že je to kompromis :)
"K nevýhodám patří malí vychylovací citlivost, která spolu s velkou kapacitou destiček omezuje kmitočtové pásmo."
Achab

#17 Příspěvek od Achab »

Konstrukce s B10S byly do 10MHz, ale fungovaly by jistě i výš. Kapacita destiček je 2,5/3,5pF (V, H), pro podobné obrazovky to byl v dané době dobrý průměr. Starší malé obrazovky jsou kolikrát i horší, například DG7-2 má kapacitu 5,5/6,5pF - u některých typů se dokonce blíží k 10pF.
danhard

#18 Příspěvek od danhard »

Citoval jsem jen z toho AR5/82.
Osciloskop byl do 5MHz, pokud máš jiný názor, tak jsi jim mohl tehdy poradit. Já jsem měl zbastlený osciloskop s B13S8 do 50HHz, už protože tyhle starý obrazovky a ještě s malým urychlením přes pár MHz nepsaly.

ps. B13S8 tu mám 3 vymontovaný ze zařízení, nevím v jakém jsou stavu, kdo si je vyzvedne, tak jsou jeho, nechám si jen jednu :)
Achab

#19 Příspěvek od Achab »

Konstrukci nad 10MHz s B10S1 (S3) jsem neviděl ani nezkoušel, jenom se domnívám, že něco málo navíc by ještě zvládnout mohla. Osciloskop 10MHz publikovaný v AR dokonce prodával DOSS jako stavebnici - ale už s obrazovkou B10S401, protože byly tehdy dostupnější (starší zásoby z Tesly).

B10S1 vychází ze snad už předválečné OR100. Na některých je obojí značení, takže jsou zřejmě téměř shodné.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“