Excel - použití ovládacího prvku "přepínač"

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sr71

Excel - použití ovládacího prvku "přepínač"

#1 Příspěvek od sr71 »

Rád bych si udělal něco jako formulář s použitím přepínačů, ale protože jich tam potřebuju více v cca 30 oddělených skupinách, tak laboruju s tím zda si lze vytvořit např. jednu skupinu se třemi přepínači a tuto skupinu pak nějakým způsobem zkopírovat (protože dělat každou skupinu samostatně je docela pracné), třeba do 30řádků, ale tak aby každá ta trojice přepínačů byla nezávislá na ostatních trojicích a moc se mi nedaří.
Taky nevím proč nemám přístupnou volbu "přesouvat a měnit velikost s buňkami" - první příloha
Např. když jsem tu sadu přepínačů zkoušel kopírovat tak někdy ta kopie funguje samostatně tak jak potřebuju, někdy funguje dohromady jako by bylo vše v jedny skupině a někdy funguje syncchronně kopie s originálem - nepochopil jsem v tom kopírování žádnou logiku, ani nevím podle jakého klíče probíhá to automatické číslování skupin a přepínačů - někdy to jde od jedničky vzesupně, jindy nějak chaoticky - viz příloha 2
Díval jsem se i na nějaké návody na webu, ale tam je většinou popsán jen jednoduchý příklad pro vytvoření jedné sady přep.
Používáte tohle někdo a umíte s tím nějak efektivně pracovat?
Přílohy
exc2.png
(7.35 KiB) Staženo 120 x
exc1.png
(20.16 KiB) Staženo 137 x
sr71

#2 Příspěvek od sr71 »

tak ještě jinak, zkusil jsem použití tzv. tlačítek (ty by mi taky vyhovovaly) ale zase jsem narazil na problém s jejich kopírováním. Potřebuju sloupec cca 30tlačítek a ke každému přiřadit makro (orientačně je to vidět v příloze). Jednotlivě po tlačítkách to jsem schopen udělat, ale pokud první řádek tl. zkopíruju na další řádky tak mi ty všechny tlačítka ve sloupci zůstanou jakoby funkčně stejná (protože jim zůstane stejné pořadové číslo). Lze tyto objekty nějak efektivně kopírovat nebo se opravdu musejí vkládat samostatně?
Přílohy
atlač.png
(1.72 KiB) Staženo 127 x
vasekpetr1

#3 Příspěvek od vasekpetr1 »

Než ti tady někdo odpoví, tak s Excelem bych šel na radu buď sem, nebo sem. :wink:
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jezevec »

Tohle se řeší za pomoci funkce "makro".
Naposledy upravil(a) jezevec dne 09 pro 2017, 15:02, celkem upraveno 1 x.
Osmdesat

#5 Příspěvek od Osmdesat »

Každou trojici si označit a pak ji pojmenovat jako zvláštní skupinu není problém. Okénko s vlastnostmi prvku zůstává stále otevřené, stačí jen do chlívečku vždy vepsat název skupiny.
S tím kopírováním to nějak zautomatizovat myslím nepůjde.
Ve formulářích VBA myslím se to při zkopírování prvků ptalo, zdali vytvořit pole prvků, kdy se pak v rámci jedné událostní procedury určovalo, který prvek byl stisknut, ale v případě dokumentových ovládacích prvků to myslím není.
Možná ve vba ale existuje možnost, jak hromadně zjistit kliknutí na kterýkoliv ovl. prvek dokumentu a podle zjištěného prvku provést patřičný úkon.
Přílohy
exl.jpg
(44.94 KiB) Staženo 130 x
sr71

#6 Příspěvek od sr71 »

díky, vyzkouším
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“