A277
Moderátor: Moderátoři
A277
Na PLC jednotce mi chybí 12 digitálních výstupů a přebývá jeden analogový.
Chtěl bych tím analogovým řídit A277 (mohu si zvolit jakoukoliv výstupní úroveň) ale obvod aktivní výstup na LED uzemňuje. Já však potřebuji aby "aktivní" výstup dodal +16V. Nějaký invertor, možná jen zapojení tranzistoru, prostě něco jako převodník z uzemněného výstupu na těch +16V (16V je k dispozici) - Je mi někdo ochotný poradit? Dík
- serviceman
A kutilmile - nelituju tě
- monterjirka
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Stačí na to 1 odpor řádově 1kΩ a 1 tranzistor vodivosti PNP na každej výstup - odpory zapojíš mezi výstupy integráče a báze jednotlivejch tranzistorů, emitory všech trandů připojíš na tu kladnou napájecí sběrnici +16V - a na kolektorech máš požadovanej výstupní signál s kladnou polaritou. Když budeš chtít bejt jo echt, tak ještě ke každýmu trandu doplníš odpor cca 100kΩ mezi jeho emitor a bázi (zrychluje uzavírání tranzistoru). Typ tranzistoru si zvolíš podle požadovanýho proudu odebíranýho přes ten tranzistor - při proudu do 100mA vyhoví prakticky libovolnej malej tranzistor jako jsou KC307/308/309, BC556/558 a podobný.
asi takhle? Nedá se to ještě "učesat" nějakou šesticí (2x) tranzistorů v jednom pouzdře?
- Přílohy
-
DOTAZ_A277.jpg- (143.11 KiB) Staženo 220 x
Co tam dát optočleny?
Edit: Nebo se rovnou vykašlat na A277 a použít tranzistorovou obdobu
http://www.talkingelectronics.com/proje ... terCct.gif
myslím jen ten konec s diodama a tranzistorama a upravit podle požadavku.
p.s. Pro páskový režim je nutné doplnit o dvě diody (nebo LED), aby rozdíl napětí mezi pinem 15 a 14 byl ≥ 1.3V.
Možná bude vhodné použití "zavíracích" odporů mezi B a E.
- Přílohy
-
A277D.png- (30.34 KiB) Staženo 190 x
masar píše:Proud výstupů se dá nastavit děličem na pinu 2. Minimální proud je 0mA.
p.s. Pro páskový režim je nutné doplnit o dvě diody (nebo LED), aby rozdíl napětí mezi pinem 15 a 14 byl ≥ 1.3V.
Možná bude vhodné použití "zavíracích" odporů mezi B a E.
Tohle se mi líbí a mohlo by to být ono. Ještě bych rád použil 3x čtveřici tranzistorů abych to nějak "učesal" Něco jako třeba B342D, odběr bude ale 30mA.