Zdravím a mám prosbu, bedna po bouřce a schéma nemám.Byla ve sdtby a odešel zdroj.Byl vadný fet 2sk2647,odpor2,2R co jde z usm.na elyt.Nic dalšího jsem nenašel a bez schématu nevím co s tím.Na zadním štítku je ještě napsáno chassis code "A".Dík za nakopnutí.
To jste mě moc nepotěšili,ještě jsem objevil vadnou 18V zenerku a odpor 3k3 v emitoru předchozího tranzistoru 2SC 3203, ale stejně to nejede.Ten původní fet jsem nahradil STP4NB80fp.Je to dobře??Dík.
zenerka v háji = vadné buzení to znamená bud je tam i.o. nebo 2 až 3 tranzistory NPN a PNP vyměnit a co keramický kondenzátory nejsou popraskané >>> Když bude primární část OKA tak by jsi měl naměřit odpor zdroje mezi 2-3 Megaohmy >>samozřejmně na vybitém síť. elytu
Ještě tam za optočlenem bývá (nevím jestli konkrétně v této televizi ) za optočlenem na straně kde je dioda to zn. směrěm do přístroje stab. TL431. Měl jsem to u Thomsna, vyměnil jsem všechno ve zdroji a nakonec to byl tendle šmejd. Bylo to taky po bouřce a jediný co bylo v p...... byl tuner, BUZ a Tendle stab.
to kondik,mel jsi pravdu trafo je o.k. zapomněl jsem na jednu diodu na sekundáru, ale ještě to má pořádnou mouchu, totiž nejde regulace a zdroj dává 135V,což je moc.Bez schématu jsem ztracenej,prosím nemá někdo??
Co ty zenerky co jsi měnil, jsou v pořádku ? Změř na nich napětí. Ještě mám dotaz - nevíš jak u toho Oriona do servismenu ? A jak uložit do paměti programy ? Dostal jsem totiž Televizor : Orion 34FDA TV 3880 A, a nemůžu to naprogramovat, protože nevím jak.
no přesně nevím jestli je to moc,ale je tam baňka A48 a ve VN trafu podivně syčí, obraz je trochu širší.Už jsem to odložil,budu pokračovat zítra.Mám tady jiné lahůdky, včera totiž byla bouřka.Přeju hezký zbytek večera.
Tak TV jede, ale hodně topí fet ve zdroji,nemám ten samý typ,dal jsem tam STP4NB80FP,podle datasheetu by tam měl stačit.Na osciloskopu jsou vidět zákmity a dokonce to ruší i v1 1.TV pásmu.Stačí dát fous od měřáku na nohu"S" a je to lepší.Zkoušel jsem i feritovou perličku na nohy fetu, ale nepomáhá to.Nevíte někdo jak to zkrotit??Ještě prosím kozoku jestli nemá schéma,jak jsi psal.Dík.