genius sw-hf5.1 6000 (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Na jejich opravy je nezřídka potřeba víc zkušeností, než na opravu nějakého sériového, avšak typicky značkového/prémiového výrobku, navrženého podle psaných i nepsaných pravidel.
Proto pokládám za skoro vyloučené, aby laik, třebaže vybaven multimetrem, dokázal na těchto aparátech skoro cokoliv složitějšího opravit, není-li to vysloveně poškozeno viditelně.
Podepisuje se na tom hlavně ten fakt, že se u tohoto segmentu a této cenové třídy nepočítá s opravami buď vůbec, nebo jen s výměnou větších samostatných celků /typicky trafa, celé desky, reproduktory atd./, u těch levnějších ale bohužel vůbec.
To proto bývají u mnohých třeba zásuvky konektorů či reproduktory přilepeny tak, že pokus o výměnu znamená více či méně poškodit okolí.
To proto nejde k mnohým sehnat rozumná dokumentace a pokud nějaká je, často k fyzickému provedení nepasuje.
Od jedné podobné 5.1 sestavy se mi zadařilo sehnat dvě, různými způsoby kreslené i popsané verze schématu, vždy s firemním razítkem, ale nesedělo ani jedno - druhem osazení, číslování i zapojení.
Myslím si, že zrovna u tohoto aparátu nebude aktuální provedení sedět s kresleným, anebo je to ten typický čínský bordel, vyplývající z odlišného uvažování a neznalosti angličtiny. Však se s psanými i kreslenými nesmysly v čínských dokumentacích jistě už mnozí zkušenější setkali.
Pokud jde o složitost, není třeba ztrácet optimismus předčasně (stahovat gatě kilometr před brodem), vždyť
A na tom se snad nic nezměnilo.sinclair píše:za celou tu dobu, ..., bych jich teď opravil už osm...
Od toho jsme tady, abychom poradili, jak závady odstranit.
masar píše:Ostatní obvody mají celkový odběr řádu jednotek miliampér. Je nezbytné tuto skutečnost zkontrolovat měřením. Začni třeba odpojením podsvícení (odpájením R2) a měřením jeho proudové spotřeby.
On kdyby použil jednoduchej ohmův zákon, to je posun správným směrem!
Víceméně jsem mu obdobu radil cca 13 příspěvků dříve a to nejsem sám, nevím připadá mi že to takhle bude na dalších X stránek s nejistým výsledkem.