Náhrady diod
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Náhrady diod
Marně hledám po netu, zkouším i zde na bastlírně ale za nic na světě se nemohu dopídit toho co potřebuji.
Opravuji sousedovi TV "Panasonic TX-29PS12P" kde mu odešlo VN trafo 1302.2002, sehnal jsem náhradu FBT41281. Po osazení obraz naskočil ale byl deformovaný, od vrchu soudkovitost do poloviny, pak bílá čára a tmavá obrazovka. Počítám, že bude v háji i vertikál TDA8358J, který z VN trafa napájí zmíněná dioda.
Za odpovědi všem předem děkuji.
Ta dioda má označení: HER308G
Nepřijde se na to okamžitě, pokud to někdo slepě poslechne a udělá, ale až to s nimi nefunguje či odejde, při kontrole a porovnání vlastností originálu a doporučené náhrady.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem našel ve svém "skladišti" diodu BYW178, až na to že má závěrné napětí pouze 800V místo 1000V (vertikál je napájen přes tuto diodu napětím 11V), Max Surge Current má pouze 80A namísto 100A ale zato je rychlejší 50ns místo 75ns u HER308G.
Tak jsem ji osadil a zjistil jsem (čehož jsem se obával), že je v háji i vertikál TDA8358J. Ten jsem nikde na slovensku ani v čechách nenašel, pouze na aliexpresse. Domluvil jsem se se sousedem (hlavně se sousedkou, prostě ženské mají doma většinou hlavní slovo), že když už se koupilo VN trafo tak ať integráč objednám že se TV využije jako druhá náhradní. Jen doufám že to bude konečná.