Windows 10 Creators Update

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JiriTom

#46 Příspěvek od JiriTom »

Poslední Kumulativní aktualizace 13.9.2017 vrátila do Edge češtinu a problémy žádné s ničím nemám - PC i NB...

Ty "kopečky" jsem ze začátku taky dával (na Win 7, teď už ne), ale nic jiného neměním, když se pak sedne u někoho na standardní W10, tak je "problém to ovládat"... :)
Achab

#47 Příspěvek od Achab »

Klasická nabídka Start je mnohem praktičtější, v případě potřeby se dá jedním klikem otevřít původní. Classic Shell má volitelné skiny Startu od Win 2000 až po sedmičky a řadu možností vlastního nastavení.
xsc

#48 Příspěvek od xsc »

Achab píše:Jinak když se na Plochu dají "zelené kopečky" z XP a pomocí prográmku "Classic Shell" upraví nabídka Start, dá se na ty desítky zvyknout.
Zrovna to XP prostředí se mi nikdy nelíbilo, takže ve všech XP jsem měl nastavenou klasiku - tedy W2k.
Achab

#49 Příspěvek od Achab »

Po instalaci Win 10 byla zapnutá defragmentace systémového SSD a položky "Rezervováno systémem" - obojí jsem zakázal. Sledování pro obnovení bylo vypnuto u obou disků.
Má toto výchozí nastavení nějaký zvláštní důvod? Systém má údajně po rozpoznání SSD zvolit optimální nastavení.

Taky si nejsem jistý, jestli na SSD ponechat profil Firefoxu, nebo přesunout na datový HDD. Časté přepisy mezipaměti a dočasných souborů neprospívají životnosti SSD, klasický disk je zase mnohem pomalejší.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Už to tady je "krok do neznáma" dneska byla stažena Aktualizace funkci na Windows 10 ,verze 1709 velikost asi 5GB popis jsem našel tady http://www.techlive.cz/Oficialni-aktual ... uje-A_3812 tak doufám že po aktualizaci pude i fungovat bluetoch který mě přestal fungovat po aktualizaci na tuto verzi co mám díky
PixelOrgy

#51 Příspěvek od PixelOrgy »

To je zase rozcilovani nad blbosti. :-)
Bohuzel, IT se vyviji docela slusnym tempem, a kdyz nekoho takto rozhodi jen to, ze dodavatel SW nekam presune ikonu, asi by se mel venovat jinemu konicku.

Toto je celkem bezna vec nejen u MS, a kolikrat si musi pred vetsim upgradem nejake platformy, systemu vyvojari dokonce i upravit kod (typicky treba po osetreni bezpecnostnich chyb).

Stejne tak provozovani OficeXP na W10 - to je jako bych si stezoval u skodovky, ze me moje nova Octavia nestartuje na Special....

Pokud se nechce utracet za novou licenci, existujou vetsinou i varianty zdarma...

V neposledni rade, kdyz budete resit nejaky problem se SW s podporou vyrobce, prvni otazku, kterou od nich dostanete bude "Pouzivate posledni verzi?", a v pripade negativni odpovedi bude nasledovat "Tak prvne upgradujte"..
xsc

#52 Příspěvek od xsc »

PixelOrgy píše:Stejne tak provozovani OficeXP na W10 - to je jako bych si stezoval u skodovky, ze me moje nova Octavia nestartuje na Special....
No, to není. Office XP je Win32 aplikace a MS stále tvrdí, že Win10 jsou Win32 kompatibilní. Dokonce i v 64 bitové verzi, pokud nejde o drivery...
To, co MS vymyslel s půlročními updaty Win10, je ukázka, jak to být nemá. Místo instalace obyčejného SP se spustí upgrade OS se všemi problémy, které z toho vyplývají. Přitom ještě donedávna MS doporučoval čistou instalaci, nyní upgraduje co půl roku...
PixelOrgy

#53 Příspěvek od PixelOrgy »

https://support.office.com/en-us/articl ... f7d7275705

https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 36c?auth=1

Older versions of Office such as Office 2007, Office 2003 and Office XP are not certified compatible with Windows 10 but might work with or without compatibility mode.

Takze fungovat to asi nejak bude

Jinak souhlasim, toto by meli resit prubezne malyma patchema a ne takto...
p32

#54 Příspěvek od p32 »

To není žádný problém, ten vznikne až se to bude aktualizovat každý měsíc.
xsc

#55 Příspěvek od xsc »

Však ono už to, co se stahuje každý měsíc jako update, je velké jako kdysi instalačka XP :-)
Standa99

#56 Příspěvek od Standa99 »

Z praxe můžu napsat, že ty velké aktualizace mi ubraly hodně problémů s reinstalacemi PC/NB. Ono to i se zachováním stávajících věcí u těch "problémových" vždy nakopne i načnutý systém do funkčního stavu, takže ho nestačí mezi těmi velkými aktualizacemi odrovnat. A to se cení, klidně ať to je 2x ročně :)
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Achab

#57 Příspěvek od Achab »

Office 2007, Office 2003 and Office XP are not certified compatible with Windows 10 but might work with or without compatibility mode.
Office 2007 mě na Win10 fungují normálně, bez režimu kompatibility.
Naposledy upravil(a) Achab dne 18 pro 2017, 18:55, celkem upraveno 1 x.
xsc

#58 Příspěvek od xsc »

Já mám zkušenost spíš opačnou. Obzvlášť verze 1607 byla "povedená" a pár nb skončilo v nekonečné smyčce restartů a "opravy" instalace.
Mimochodem tahle "sebeoprava" je naprosto skvělá ve chvíli, když začne odcházet disk. Win7 prostě zahlásí chybu a buď naběhnou nebo nic. Win10 se pokusí chybu opravit, což znamená intenzivní hrabání po disku a jeho rychlý konec...
Standa99

#59 Příspěvek od Standa99 »

Vždy jsem stavěl PC z Intel CPU i chipsetu, akorát se lišily v GPU a ti co mají LGA 115x, tak nemá problém nikdo. Starší PC s LGA 775 a níže, jsem na Win10 nepřehazoval.
NB jsem taky doporučoval pouze s Intelem.

P.S. Ryzenu ovšem držím palce, od léta už jsem postavil 3 kusy.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
xsc

#60 Příspěvek od xsc »

Ty zblblé ntb byly taky od Intelu a důvodem zblbnutí byly vypečené drivery pro Intelí grafiku....
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“