Excentr Gramofonu NC 300
Moderátor: Moderátoři
- Petr98_2010
Excentr Gramofonu NC 300
můžete mi prosím někdo vysvětlit, co je excentr vypínacího mechanismu grama NC 300?To slovo je uvedeno v manuálu, ale tu věc neumím najít.Potřebuji opravit vypínání .
Za případnou odpověĎ děkuji.
- elektrosvit
EDIT: Už to asi chápu- je to sloupek s poloválcovou plochou, na který narazí páka vypínacího mechanismu při vracení raménka do stojánku. Páka zůstane vůči raménku v takové poloze, v jaké jí to umožní natočení toho výstředníku. Při pohybu raménka směrem ke středu talíře pak páka narazí do další páky, za kterou pak zabere kolík na spodní straně subtalíře. K tomu naražení dojde dříve nebo později právě podle polohy toho výstředníku. V manuálu pro NZC300 je označen číslem 59.
Najdeš ho v manuálu jako pozici 59, na obrázku jsem ti ho vyznačil snad dost jasně.
- Přílohy
-
TSL_HC30_vypinaci_sestava.jpg- Tím excentrem se nastavuje poloměr desky, od kterého je aktivní vypínání.
- (127.62 KiB) Staženo 252 x
- elektrosvit
Ještě bych snad doplnil, že ta tenká filcová vložka - kterou když někdo mazáním hřídelky raménka nechtě zamaže olejem taky, tak je zle.
Suchý filc má zajišťovat, aby se excentr třením suché filcové vložky /obdoba třecí spojky/ posunul jen o tolik, jak ji vymezí raménko, aby se neodrazil dále.
Asi jsem to napsal moc kostrbatě
Šmankote Mistře, to je focený ještě s hovňákama k motoru, asi nějaký nálezový stav, ne?
Jestli ložisko svislé osy raménka ještě nikdo nemazal, není třeba se o to starat: vůle, a tedy i tření, jsou nastavené z výroby.
Vzájemného pohybu proti raménku měl ten segment za ty roky asi tak málo, jako přivíjecí spojka v kazeťáku za prvních deset minut provozu, prakticky se to nemá čím zanášet ani opotřebit.
Ovšem, chceš-li to ložisko přimáznout, je opravdu třeba na to dát pozor, ať plstěná podložka zůstane suchá a čistá.
Vždycky, když vidím ty různé retro příšernosti s USB, hádám, oč by jejich vlastnosti výrazně vylepšilo právě šasi HC30, i když se u něj nepočítá s odpruženým závěsem (proto například u NZC300 nejde ani poslepu sáhnout na knoflík pro změnu hlasitosti, natož stisknout některé z tlačítek, aniž by hrozil přeskok přenosky). Šasi HC30, potažmo v soklu jako NC300, pokládám přesto za slušný levný gramofon pohledného designu. Gramofony vyšší třídy před ním přece jen mají ještě nějaký náskok...
Fotím si každé zařízení, které jsem čistil, seřizoval nebo opravoval, už léta. Potíž je v tom, že negativy ani fotky většiny z těch "před digitálem" jsem dodnes neobjevil, a obávám se, že při stěhování zabloudily někam jinam. Přesto jsi objem dat těch fotek ještě poněkud podcenil, některé totiž skladuji na externím disku v původním rozlišení, které zmenšuji jen pro vyvěšení tady.
- elektrosvit
(Končí rok 2017 a na trhu jsou i 12TB disky.)
Ve vláknu t=59927 se objevila kritika takového focení.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Prostě nefotím všechno, jen když někdo potřebuje, a mám to z čeho vyfotit.
A těch fotek mám jen něco málo přes 200 GB, protože skladuju jak původní, tak ty zmenšené s popisem. Některé mám i dvakrát, ale to je důsledek různé zanořených adresářů postupujících verzí Windows, průběžně, když na to narazím, promazávám.
Ale to už snad ani do tohoto tématu nepatří.
- Petr98_2010