Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 3
Moderátor: Moderátoři
Čím víc přibývá všelijakých předpisů a nařízení, k tomu tlaky těch firem co odvážej kontejnery s elektronikou a ti chlapi se vesměs bojí něco neoznačit, odložit, nebo nechat Vás si něco z toho drátěného boxu vyhrabat dle libosti.
Bývaly doby, kdy jsem sice přivezl třeba osm CRT TV a monitorů /většinou jen kastle s obrazovkou, že/, ale odvážel minimálně stejně tolik, ale z úplně jiného segmentu. Když se mi líbil na nějakém vysavači třeba jeho 10m kabel, tak jsem si ho prostě uštíp a nikomu to nevadilo.
Dneska mi Franta, i když se známe dlouho, stojí za prdelí a kouká, co dělám, co beru a tak. Jako by snad nešlo o šrot, ale o něco bůhvíjak cennýho, co se nesmí poškodit!
Víte o tom, že větší aparáty, nejen TV mají ti chlapi někde povinnost plombovat, aby nešly otevřít??? Tady u nás to ještě teda není, ale jesli bude, tak už si ze starých Dukel /občas se objeví/ Z modul s AD161/162 už nevytáhnu...
Tuhle jsem vedle v dědině objevil nějaký, celkem pěkný NZC - už měl nálepku a byl zapsanej! Tak jsme pracně nálepku sundavali a musel jsem dovízt nějaký "kus" čehokoliv, prostě KUS...
Úplně naruby všecko a na hovno.
Naráz jsou druhotný suroviny cenný jak zlato. Ještě před deseti rokama Vám pomalu líbali ruce, když jste je něčeho většího zbavili a oni se s tím nemuseli pak tahat do klasických 11t kontejnerů..
Člověk už se bojí jít si tam něco prohlídnout a když se mu to hodí, tak si to vzít.
Dyť to je přeci šrot, je to většinou nějak vadný a bez účetní hodnoty, nebo se pletu? Někdo to prostě do toho dvora přivez vyhodit, protože to už nechce, ale já bych to chtěl, mně se to k něčemu hodí.
A protože se s tím, co to už nechce neznáme, tak to nedal přímo mně, ale přivez to na nějaký shromaždiště, no.
Provoz toho shromaždiště přece platím zčásti i já.
Momentálně to vypadá tak, že přivezením na to shromaždiště nepotřebný krám zpátky získá nějakou hodnotu a podle chování těch lidí asi ne malou.
Není to úplně postavený na hlavu?
Keby skutocne islo o nejaku ekologiu, tak by nebol len zberny dvor na odpad, ale nejake dalsie miesto, kde by sa dali nepotrebne veci odovzdat (nielen elektronika, ale napriklad aj nabytok a ine), aby sa dali znovu pouzit.
Ja nepotrebne veci predavam, niekto ich hodi rovno do odpadu...
- elektrosvit
- Přílohy
-
vysavač.jpg- (121.37 KiB) Staženo 52 x
Tahle Makita má nějaký divný baterky, já znám z boku dvě tlačítka, po stistu baterka vyjede. Ta jeho nemá tlačítka, ale zepředu držadla takovej ohnutej háček z ocel planžety. Ani nevím, zda to je navzájem kompatibilní.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Monogatari
- Přílohy
-
AirWick.jpg- (273.44 KiB) Staženo 39 x