Integrovaná síťová karta špatně pozná délku kabelu
Moderátor: Moderátoři
Integrovaná síťová karta špatně pozná délku kabelu
mám na základní desce integrovanou 1GB/s síťovou kartu Intel I219-V do které je připojen cca 1,5m dlouhý origo kabel a k němu ZTE F660.
Pokud zapnu PC a nechám připojený kabel, tak sítovka detekuji délku kabelu 255metrů a nastaví rychlost na 10MB/s.
Pomůže až na pár vteřin odpojit kabel a pak už pozná délku 0metrů a přepne rychlost na 1GB/s.
Neřešil někdo takový problém, nebo neví někdo jak síťovka detekuje délku kabelu?
Deska je v záruce, už byla kvůli tomu na reklamaci, ale po 25dnech vráceno s popisem opraveno. No závada stále trvá. Desku budu znovu reklamovat, ale až po novém roce. Dost mě sere že zase budu 30 dní bez PC a pak ještě jednou aby mě vrátili peníze. Navíc se v cca 28min intervalech odpojuje a připojuje konektor od sluchátek, taky neopraveno.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Gigabit_Ethernet
Bohužel mám zkušenosti že prodejci využívají fintu že na krátkou vzdálenost to není znát a je to při nejlepším CAT5 ve 2 párech(možná dokonce 4)! Pokud to tak je nedivil bych se že máš chytřejší síťovku kterou to neoblbne!
Zkus opravdu gigabit kabel CAT6 a uvidíš.
Měření nevím, ale třeba Cetin u ADSL/VDSL ví na metr kde je jaká spojka nebo konektor.
BTW, co to je za mámoprkno, který takhle vybruje vydlema, že vyhazuje chybu LAN a pravidelně odpojuje sluchátka? Naní to náhodou nějaká GigaBitka?
A kutilmile - nelituju tě
warp píše:Zkus jiný, delší, třeba 5m.
Když jsme měřívali Cat6A, museli mít propoje nějakou minimální délku (15m ??? přesně už si to nepamatuju). Jinak to neprocházelo.
A kutilmile - nelituju tě