Tak dnes Boží Hodové dopoledne kompletní rozborka TV a výměna podsvícení. Tak dobré vyhořet!! 👹
Štědrý den a TV LG .... (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Štědrý den a TV LG .... (přesunuto)
Tak dnes Boží Hodové dopoledne kompletní rozborka TV a výměna podsvícení. Tak dobré vyhořet!! 👹
- Přílohy
-
IMG_1328.jpg- (290.92 KiB) Staženo 210 x
-
IMG_1325.jpg- (285.1 KiB) Staženo 257 x
https://www.novinky.cz/krimi/458805-byt ... avade.html
medulin píše:tady to mělo horší průběh a konec:
https://www.novinky.cz/krimi/458805-byt ... avade.html
Na něco to hodit museli...
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
mi-ro píše:... PS a co by jsi chtěl, aby na tý telce vyhořelo? ten základový plech? Nebo skleněný display?
Klidně to mohl být nějaký čínský šrot (v obchodech je jich většina), ten má celou vanu displeje z plastu a pásky podsvitu leží přímo na tom plastu. Až u těch novějších jsou pásky na distančních sloupcích.
pepik9 píše:Ve starejch "mizernejch" Teslách byla řada ochran, který při překročení bezpečnýho proudu obvod odpojily...a co by jsi chtěl, aby na tý telce vyhořelo
A i přesto jsem viděl dost prohořelejch tišťáků třeba ve stodesítkách, kde obvykle chytaly nedostatečně zapájené PINy k modulům nebo vývody trasformátorů. Vyhořelé desky od vývodů trimru "posuv vodorovně" byly zase výsadou řady C416... O Rubínech se tu sice nepíše, ty dokázali hořet hned na mnoha místech. Snad proto je v návodu k nim celý jeden dlouhý odstavec věnován tomu, co a jak dělat, když televizor začne hořet.
Jenže ona ta ochrana v C110 a taky Rubínu C202 spočívala v tom, že tyristor H rozkladu se natvrdo sepnul, zdroj šel do zkratu a odpojit to měl tyristor v usměrňovači. Proto to znělo, jako když cvakne relé, proudové rázy byly značné. U těch ruských tyristorů se občas stalo, že ten ve zdroji nevypnul (několikrát jsem musel mezi G a K přidat malý odpor) a pak už to zachránily jenom pojistky, pokud tam ještě byly...houmr píše:A i přesto jsem viděl dost prohořelejch tišťáků třeba ve stodesítkách, kde obvykle chytaly nedostatečně zapájené PINy k modulům nebo vývody trasformátorů.