Alza GameBox

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Standa99

#16 Příspěvek od Standa99 »

Byly (jsou) i SLC a přijdou QLC, je to jen můj "stihomam", dávat přednost MLC, ale zatím se ho držím. Na tom SSD budeš mít pouze systém a některé hry, aby se spouštěly rychle, takže jeho kolaps nebude zásadní, akorát by jeho výměna zabrala nějaký čas.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Habesan »

bastliar píše:doma sa mi povaľuje grafika GTS 250
Také jsem měl to "štestí", nenažraná, hlučná, zastaralá.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
xsc

#18 Příspěvek od xsc »

bastliar píše:Na skrinke odpáleného compu mám kód pre Windows 7 hmmm
Možná na jejich SN půjdou nainstalovat Win10. Tedy nainstalovat půjdou určitě, ale v lednu se uvidí, jak to MS myslí s tím koncem možnosti upgradu, tedy s jejich aktivací.
bastliar

#19 Příspěvek od bastliar »

Habesan : neviem podľa čoho sa orientovať ono je tam mnoho 1060 6Gb za rôzne ceny.

:arrow: https://www.alza.sk/search.htm?exps=Gtx%201060%206Gb
Standa99

#20 Příspěvek od Standa99 »

Vidíš sám, že je to o chlazení, takže když budeš pařit několik hodin v kuse a v bedně nebudeš mít velký průvan (každý chce raději ticho), tak vezmi tu s lepším chlazením. Kór když se zajímáš o těžení.
Na sk webu alzy jsem to nenašel, ale u téhle karty je na českých stránkách jasně napsáno tohle:
Tento produkt není určen pro podnikatelské účely. Jedná se o produkt určený pro koncovou běžnou spotřebu, který není určený pro užití při vysokých zátěžích a náročných procesech.

Všimni si její cenu, to že má vodní chlazení, ale jakmile s ní budeš těžit a umře, tak víš co tě u reklamace čeká. Podobně by to bylo i s tou tvou 1060.
.
..
...
bastliar

#21 Příspěvek od bastliar »

Dá sa očakávať pokles alebo nárast ceny počítačových komponentov v najbližších mesiacoch ?
xsc

#22 Příspěvek od xsc »

Nejspíš jen běžné výkyvy, pokud nesázíte na krach € nebo $. RAM šly dost nahoru, takže by po čase mohly mírně spadnout, Intel CPU ani po nástupu Ryzenu moc neslevnily, ale za stejné peníze je v nové generaci víc jader.
Standa99

#23 Příspěvek od Standa99 »

Ceny RAMek už se nelíbí ani číňanům: https://www.cnews.cz/kauza-drahych-pame ... u-kartelu/
My co jsme předloni nakoupili 32GB DDR4 za čtverku, tak jsme v klidu :)
Akorát na této Z170A GAMING PRO úžasné desce od MSI (taky za čtverku) fungovalo uspávání pouze s 16GB RAM, s 24GB se probudila pouze jednou a s 32GB už vůbec nikdy viz. [url=http://89.29.66.22/standa\MS-7984\24GB-720.mp4]tohle video[/url] s 24GB. Nakonec skončila ve víkendovém PC pouze s 8GB RAM, protože reklamace by byla na dlouhé lokte :x (šla by až do Holandska s nejasným výsledkem). Vyřešila to tato deska GA-Z170X-Gaming 5 od Gigabytu.
Tohle Intelu taky nepřidá, stejně bych šel nyní do Ryzenu, nepřiplácíš za iGPU, kterou stejně v Intelu nahradíš, výkonově jsou výborné a novější revize vyřešily porodní bolesti.
.
..
...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“