Asus Tinker Board
Moderátor: Moderátoři
Asus Tinker Board
chtěl bych se zeptat, jestli to tu někdo má. Četl jsem na netu nějaké starší negativní recenze a zajímalo by mě, jestli nedostatky odstranili.
J.
Zajímá mi, jestli je alespoň jeden z podporovaných systémů (Tinker OS a Armbian) česky lokalizovaný. Dle jedné z recenzí ze začátku roku 2017 ne, ale mezitím vyšla čerstvější verze.
Také mi jde o to, jestli lze na něm provozovat nějakým způsobem "Raspbian" (na jehož prostředí jsem zvyklý), přesto že jsem se oficiálně nedočetl, že by byl pro Tinker Board přímo vydán.
Systémy pro RPi jsou také pro něj vylazené (kvůli Broadcomu), takže pokud to budeš ovládat z konzole, tak raději vem to, na co jsi zvyklý (Asus je zbytečně drahý). Pokud na tom chceš mermomocí provozovat desktop, tak raději na něčem (aspoň) s 8GB eMMC (např. Banana Pi).
Jediné co ten Asusu má dobrého, je extra Realtek LANka, ten (asi SPI) WiFi/BT modul nebude nic moc, to už bych tam raději připojil WiFi do USB.
P.S. Tento Asus konkrétně nemám, ale pár podobných jednodeskových PC vlastním.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
To moje meteo jsou jen obšlehnuté scripty (v perlu, pythonu, shellu) k různým čidlům, které jsem si jen trochu upravil. Kdybys tušil, jak se dostávám k těm číselným hodnotám v těch budících, tak bys nevěřil
Schválně jsem se díval po stránkách, na kterých jsem začínal, ale už nejsou funkční. Každopádně určitě najdeš lepší návody než mám já, mě to už běží tak 4 roky ze setrvačnosti. Navíc jsou čidla, které mají teplotu, tlak a vlhkost v jednom atd. Scripty určitě nějaké objevíš a trochu musíš pochopit RRDtool.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA