Halogenová žárovka- skrytá funkce (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Halogenová žárovka- skrytá funkce (přesunuto)
tak to mě pobavilo,
někdy zkusím,žárovek je doma dost
https://www.youtube.com/watch?v=aGSFZ2eadaA
-
petrfilipi
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jen to chce dobrý "sluneční" brýle, nejlépe svářečské pro autogen . . .
. . . ale nehodí se na všecko a je potřeba okolí zakrývat, dělám to alobalem.
- Přílohy
-
20180103_231532.jpg- (175.75 KiB) Staženo 263 x
-
20180103_230728.jpg- (146.43 KiB) Staženo 275 x
Důležitý je uvědomit si, že na halogenkách je kvůli vyšší tepelný odolnosti většinou použitý křemenný sklo = je to materiál odlišnej od skla normálních baněk. A o tom prasknutí od otisku nevím teda nic, spíš jsem od chlapů z Helly dostal informaci, že jak otisk žárem zčerná, tak to lokálně snižuje prostupnost baňky pro světlo = snižuje se NEROVNOMĚRNĚ svítivost celý žárovky a po odrazu od optiky to způsobuje fleky ve světelným obrazci ...
-
petrfilipi
Celeron píše:Desky ze sálovýho počítače jsem těžil, hlavně TTL LS a ALS šváby normálním propanbutanovým hořákem ze strany pájení. Neskutečnej smrad spálenýho laminátu. ...
Jo, to já si takhle před mnoha a mnoha lety v pražské gumárně těžil taky šváby. Na dílně, horkovzduškou, dělal jsem to asi 2 hodiny v kuse. Pak jsem na chvilku přestal. Z dálky bylo slyšet houkání našeho podnikového hasičského sboru. Houkání se přibližovalo, až zastavili pod naším oknem - to už jsem měl neblahé tušení. No nic - hraju mrtvýho brouka. Najednou bušení na dveře (z vnější strany byla místo kliky koule) a když jsem otevřel, tak tam stojí hasič, zlatý štít od helmy stažený, v jedné ruce hadici, v druhé proudnici a ptá se, co že tady hoří, čím bylo vybaveno protipožární čidlo.
Na dílně to ještě smrdělo, tak jsem musel s barvou ven. Dostal jsem naštěstí jenom vynadáno. Takže i takhle může končit těžba IO.
Chip to nejspis neprezije, ale odpajene je to naprosto rychle a ciste bez sebemensiho poskozeni nebo zapatlani desky. Pouzivam to misto horkovzduchu.