Placení na Ebay
Moderátor: Moderátoři
Placení na Ebay
Nejlépe, zda-li by to fungovalo podobně jako na polském Allegru, kde už nic neřeším (ani to jestli prodejce zasílá do zahraničí) a pak rovnou platím přímo přes Allegro, které umožňuje i následně provést libovolný doplatek (např. docenění zaslání do Čech).
Taky mě dost děsí to, že íbej to číslo karty bez optání uloží a při příštím nákupu ho člověk už nemusí zadávat (a tím pádem ani případný vlamač).
Jinak jsem si všiml, že přímá platba kartou a né přes účet paypal má mírně lepší převodní kurz.
Co se týká bankovního převodu z korunového na eurový účet, už několik let funguje tzv. europlatba, která je účtována velmi mírně, ne-li vůbec (v mé bance 25 Kč), takže zaplatit někomu na účet v německu dnes opravdu není problém. Systém europlateb (SEPA plateb) prosadila evropská uhnije, právě aby usnadnila a zlevnila převod peněz v rámci EU. Jedna z mála věcí, které EU udělala dobré.
Osmdesat píše:Jinak jsem si všiml, že přímá platba kartou a né přes účet paypal má mírně lepší převodní kurz.
Pokud si při platbě přes PayPal necháš provést konverzi měny PayPalem, tak si za to účtujou poplatek, pokud si ale necháš provést konverzi vydavatelem karty, máš ten lepší kurz také. Má to ale i jisté úskalí, pokud dojde z nějakého důvodu k vrácení peněz, budeš tam mít dvě konverze měny a navíc se může pohnout kurz vůči koruně (to ale na obě strany).