Placení na Ebay

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
houmr

Placení na Ebay

#1 Příspěvek od houmr »

Delší dobu jsem nic přes Ebay nenakupoval, dříve jsem vybíral jen z toho, kde akceptovali PayPal. Je od té doby nějaký posun typu registrace platební karty a možnost placení i prodejcům, kteří PayPal nenabízejí, aniž by se musel podstupovat ten drahý proces platby na zahraniční účet?

Nejlépe, zda-li by to fungovalo podobně jako na polském Allegru, kde už nic neřeším (ani to jestli prodejce zasílá do zahraničí) a pak rovnou platím přímo přes Allegro, které umožňuje i následně provést libovolný doplatek (např. docenění zaslání do Čech).
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Platba kartou tam je, jako alternativa pro PayPal. Zrovna v pondělí jsem něco kupoval, tak jsem si toho všiml. PayPal mi přijde ale pořád o něco málo bezpečnější. Jak to funguje interně jsem nezjišťoval, ale prodejce se doufám k údajům karty nedostane. :D
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Pokial viem, tak platba kartou ide cez sprostredkovatela - a to je PayPal.

Zatial som kupoval len jedinu vec, kde sa nedalo platit cez PayPal - a nedalo sa platit ani kartou, len prevodom na ucet. Bolo to z Nemecka - a kedze je u nas euro, tak ten prevod bol z nasej banky zadarmo.
houmr

#4 Příspěvek od houmr »

Já jsem právě před mnoha lety také něco vydražil u prodejce, který neakceptoval PayPal a vím, že mě to stálo možná 200 Kč navíc (holt my Euro nemáme). Od té doby rovnou filtruju jen nabídky s PayPal, ale je to škoda, protože ty ostatní, zvlášť, když je tam možnost zaslání jen do Německa bývají lákavé, neboť přihazuje menší okruh lidí. To zaslání mimo Německo se vždycky nějak umluví, ale platbu přes PayPal ne...
Osmdesat

#5 Příspěvek od Osmdesat »

Ano, platbu kartou na íbeji zprostředkovává opět PayPal, prodejce nic nevidí. Ale protože se číslo karty zadává přímo na stránkách íbeje, íbej číslo karty tím pádem také zná.
Taky mě dost děsí to, že íbej to číslo karty bez optání uloží a při příštím nákupu ho člověk už nemusí zadávat (a tím pádem ani případný vlamač).
Jinak jsem si všiml, že přímá platba kartou a né přes účet paypal má mírně lepší převodní kurz.
Co se týká bankovního převodu z korunového na eurový účet, už několik let funguje tzv. europlatba, která je účtována velmi mírně, ne-li vůbec (v mé bance 25 Kč), takže zaplatit někomu na účet v německu dnes opravdu není problém. Systém europlateb (SEPA plateb) prosadila evropská uhnije, právě aby usnadnila a zlevnila převod peněz v rámci EU. Jedna z mála věcí, které EU udělala dobré.
lesana87

#6 Příspěvek od lesana87 »

Osmdesat píše:Jinak jsem si všiml, že přímá platba kartou a né přes účet paypal má mírně lepší převodní kurz.

Pokud si při platbě přes PayPal necháš provést konverzi měny PayPalem, tak si za to účtujou poplatek, pokud si ale necháš provést konverzi vydavatelem karty, máš ten lepší kurz také. Má to ale i jisté úskalí, pokud dojde z nějakého důvodu k vrácení peněz, budeš tam mít dvě konverze měny a navíc se může pohnout kurz vůči koruně (to ale na obě strany).
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“