Autorádio Sony MEX-BT4000U. Nefunguje rádio.

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Autorádio Sony MEX-BT4000U. Nefunguje rádio.

#1 Příspěvek od Michal22 »

Mám tady delší dobu výše uvedené rádio, dal mi to známý, abych se na to příležitostně mrknul (on si hned jel koupit jiné rádio, je na kolech celé dny, zpívat neumí).
Tak jsem se k tomu konečně dobral.
Symptomy jsou takové:
- všechny ostatní zdroje signálu na autorádiu fungují (CD, Bluetooth, BT telefon, AUX...)
- po navolení rádia se z repro neozve ani kousek šumu, prostě absolutní ticho. Na všech pásmech. Systémové zvuky fungují (bípání při stisku kláves apod.).

Po rozborce jsem zjistil změnu barvy plošňáku na desce tuneru, zrovna v místech IO s označením IC10. Pouzdro asi jako SOT457, ale jedna střední noha je větší a vytvarovaná do špičky.
Tento obvod evidentně dělá stabilizaci nap. napětí pro tuner- na vstup jde 8,5V, na výstupu je 5V.
Ale obvod docela slušně topí, stejně tak IC1 (TDA7706S). Takže se dá předpokládat, že je něco špatně v tom TDA, tahá si ze stabíku moc veliký proud.
Kupodivu jsem našel i nějaké schema, ale je od modelu MEX-BT4100, takže spíš orientačně (jsou si hodně podobné, ale už jen osazovák je jinak. A hlavně ve schematu po tuneru ani stopa. Asi se vůbec neopravují...).

Neměl by někdo zbytečný tuner? Označení je (asi) 21 19NG1.
Díky.
Schema tady.
Fotky níže (omlouvám se za kvalitu, začaly mě zdechat baterky ve foťáku, tak jsem musel začít fotit bez blesku :( ).
Přílohy
Sony4.jpg
(45.74 KiB) Staženo 300 x
Sony3.jpg
(77.19 KiB) Staženo 293 x
Sony2.jpg
(106.25 KiB) Staženo 305 x
Sony1.jpg
(139.91 KiB) Staženo 356 x
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Podle barvy DPS u stabce se hřál už hodně dlouho, možná od samého začátku. Prostě špatný návrh. Spíše bych hledal, co mohlo tím zbytkovým teplem odejít. Předpokládám, že ten elytek jsi prověřil, ten se přímo nabízí a uPC bych pomocí fluxu přepájel. Chce to "velký oko" nebo mikroskop. Víc asi u takový spotřebky neuděláš.
..to bude jen ňákej odpůrek
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Ak je napajanie OK, tak vymenit to TDA.
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

TDA7706 jsme našel jen u Mouseru.
Tak jsme napsal na Mausel.eu, odpověď mi došla před chvilkou, že tento obvod neumějí zajistit :?
Tak nevím, kde jej sehnat?
Dívám se teď na Ebay, mají verzi bez sufixu "S"- je to stejné?
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
TAKJAN

#5 Příspěvek od TAKJAN »

Škoda že ses neozval dřív. Takovýchto radií (většinou sony) jsem vyhodil asi deset. Majitelé se nepřipomínali, pokud to nebyla prkotina, leželo dál. Po roce letí, nejsem sběrna.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Rusi pisu, ze bez S to nefunguje... Ale skontroluj, ci vsetky nozicky su vodivo spojene s ploskami na DPS.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“