Koupím ETA parní spínač STRIX (upraven název)

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
starecd

#16 Příspěvek od starecd »

Občas se objeví něco v Kaufu či Penny(v akci), vzor stejný, ale jiný popis firmy. Taky je tam rozdílná "drátařina".
Zaky

#17 Příspěvek od Zaky »

Mysllím, že je naštěstí stále z čeho vybírat, třeba : https://www.alza.cz/levne-rychlovarne-k ... 242&sc=897 Cca 2 roky zpět, když manželka hodila na zem tu Etu, jsem koupil toto: http://www.vyprodejelektra.cz/rychlovar ... y-az-o-35/ , nebyla úplně levná, ale líbila se mi, objem a výkon má, akorát už se neprodává... A Etu jsem pak opravil termostatem z Ali, tak, jsem si ji vzal do práce.
soucek

#18 Příspěvek od soucek »

..hmm, tak třeba bez vodoznaku ETA moc na výběr nemá. Já to tam prostě nechci. Takovou konvici jsme měli a po čase tekla právě kvůli prasklému vodoznaku. Považuji to za implementované kurvítko.Ten plast prostě časem vlivem vroucí vody a páry zkřehne a je vymalováno. :looser:
Pivo lahvový....a půl je hotový.
serviceman

#19 Příspěvek od serviceman »

Mě tenhle vodoznak, který byl na obou stranách, zkřehnul na straně k oknu po několika letech tak, že se doslova rozsypal. (Stála na okně) UV by ale přes normální sklo nemělo projít, tak prostě světlo?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
starecd

#20 Příspěvek od starecd »

serviceman: to se pleteš, měl jsem ostřikovač na kytky za oknem a asi do dvou let se rozprašovač rozpadl. Zůstala jen nádoba, stejně se mi rozpadl mechanický rozprašovač z čističe na obrazovky, prý ekologicky odnouratelný(ten za oknem nebyl a naštěstí jsem ho použil jen 1x).
Zaky

#21 Příspěvek od Zaky »

Co mám zkušenost, tak problém jsou vodoznaky na bocích plastové nádoby, začne to téct ve spoji. Ale vodoznak za rukojetí udělaný formou trubičky s kuličkou jsem ještě téct neviděl, dole je kolínko v gumě, z něj pak plastová trubička a ta nemá důvod nevydržet. Za mě je vodoznak dobrá věc, koukat horem do nádoby, kolik jsem napustil vody by se mi nechtělo. Ale jednoznačně jsem proti konvicím s jakoukoli elektronikou, kdyby to bylo dobře udělané, tak by to také nebylo špatné, ale podmínky v konvici jsou prostě moc drsné a vždycky do toho dříve nebo později nateče a elektronika odejde.
soucek

#22 Příspěvek od soucek »

Ještě jsem psal dotaz přímo na webu STRIX. Vysmáli se mi v tom smyslu, že to vyrábějí v Číně a sortiment dodávají jen výrobcům do jejich produktů.
Rozhodl jsem se tedy pro jeho opravu, byl zlomený pružný kontakt z fosforového bronzu. V šuplíkových zásobách jsem našel vhodný spínač, ze kterého jsem ho vybral. Pouze trochu upravil a vytvaroval podle původního. Vše pak poskládal zpět a konývka zase pěkně vaří ! Vím, že z bezpečnostních důvodů by se to takhle opravovat nemělo, ale doma jsme stejně zvyklí konvici odstavovovat mimo středovou základnu.
Pivo lahvový....a půl je hotový.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“