Výroba špirálového káblu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

#31 Příspěvek od konosuke »

tohle je rusáckej AC adaptér, rozteč hrotů ji civilizovanejch 19mm kdežto otvorů 16mm, dodáno coby spešl bonus na tržnici při koupi ponorného ohřívače vody ale použitelný i jinde
Přílohy
adapter.jpg
(90.28 KiB) Staženo 49 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
JiriTom

#32 Příspěvek od JiriTom »

Ještě detail, vpředu na kabelu je vidět rána po nějakých pokusech... :)
Co by na provedení řekly dnešní normy ?

edit: a koukám, že to opráším a zase uschovám, je to kousek...
Přílohy
Rubín_detail.jpg
(258.92 KiB) Staženo 52 x
rnbw

#33 Příspěvek od rnbw »

Obavam sa, ze to nesplnalo ani vtedajsie normy u nas.
JiriTom

#34 Příspěvek od JiriTom »

Představa malého dítěte, plazícího se k zásuvce s touto zástrčkou je trochu mrazící, možná na to existovaly nějaké špuntíky... :)
Nebo stačilo do toho připojit samovar nebo lampičku a bylo zaslepeno, pokud to nebyla stejná zástrčka... :lol:
Achab

#35 Příspěvek od Achab »

V Rusku je síť s izolovaným nulovým bodem, jednopólový dotyk není nebezpečný. Proti dvoupólovému dotyku je krytí podle současných norem nedostatečné, ale tehdy platným GOST zřejmě vyhovělo. V dané době byl televizorů nedostatek, při dovozu od "velkého bratra" to asi příliš neřešili...
Monogatari

#36 Příspěvek od Monogatari »

Kdysi jsem to dělal naopak - kroucenou šňůru jsem natahoval a zahříval horkovzdušnou pistolí, abych měl šňůru k sovětskýmu rádiu. Výsledek nebyl nic moc, zkroucenina je to pořád, jenom trochu delší. V dalším případě jsem radši použil normální rovnou šňůru a vyrobil jsem si koncovku.
Achab

#37 Příspěvek od Achab »

Po těsném navinutí na trn a nahřátí jsou většinou závity šňůry částečně zploštělé. Spirála tím lépe drží tvar, ale vyrovnat nejde - při správné technologii je deformace pláště stálá. Dalším přeformováním za tepla už nelze zcela vrátit původní mechanické vlastnosti, spíš dojde k jejich znehodnocení.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“