Jak uvolnit odpad umyvadla

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pocitujlasku

#16 Příspěvek od pocitujlasku »

NaOH je fajn, len obcas je lepsie ho dat viackrat, ako raz a poriadne. Nam sa upchal odtok v sprchovom kute (taky ten supertenky, kde sa neda poriadne dostat. Po prvom aplikovani uz som zacalo pomalicky odtekat, a po druhom uz pekne isiel odtok naplno. A stacilo podla navodu, pol vrchnaka granul (alebo tak nejak).
No vidis, a tak si sa bal
FHonza

#17 Příspěvek od FHonza »

Použij instalatérské pero, vyjde to mnohem levněji než chemie. Osobně mám doma jedno krátké, jedno dlouhé. U krátkého (cca metr) jsem uřízl rukojeť tak, aby šlo pero nasadit do akumky. Na vlasy a podobný bordel ideální.
ferdislav

#18 Příspěvek od ferdislav »

Nedavno jsem resil podobne,pero to vyresilo ekologicky
Milan_F

#19 Příspěvek od Milan_F »

No z Vás musej mít na ČOVce radost. Tou chemií jim likvidujete aktivační kal...
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

P32 to popsal reálně . Na tobě je to odhadnout , jestli je tam mastný odpad nebo kamenec . No a jestli je tam kamenec a ty ho ještě zazdíš louhem , jsi v riti . Největší radost z toho bude mít maník s perem . Je bezpodmínečně nutné ho na tento stav upozornit . Nyní jsem řešil 3m od pisoiré . Koupil jsem trubku , koleno a zátku . Do zátky jsem navrtal dírku akorát na trychtýr , aby narvaný těsnil . Našel jsem si kulatý fix , který pěkně ucpal dírku v trychtýři . Sestavil a začal . Nalil jsem asi tři decáky neředěné! vždy! solné . Plyn ten fix nadzdvihoval a vypouštěl plynné rozkladné produkty . Naliješ další cca tři decky do trychtýře a nadzvedneš fix . Kapalinovým přetlakem tam vteče a přicpeš fixem , ať ti to nelétá po místnosti . Celkem to sežralo tři litry . Jenomže u kyseliny je jedna supr vlastnost , odcházející plyny míchají obsahem a nová solná se dostane na místo určení . Proto nesmíš přestat v lití , dokud bublá .
samec

#21 Příspěvek od samec »

BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Už jsem to objednal ...
Hejnicek

#23 Příspěvek od Hejnicek »

Kdybys byl bliz, pujcil bych ti zubovy cerpadlo s 3F motorem na koleckach.
Kdyz prestal odtikat drez, prorval jsem to timhle macikem.
Hodil jsem sani cerpadla do sudu s vodou a bylo to.
Dostal jsem ho od znameho co to pouzival na na nejaky proplach trubek v kotelnach ci neco takoveho.
doktor365

#24 Příspěvek od doktor365 »

Já už mám z takových přípravků docela strach. Používal jsem louh. Jednou se to asi více ohřálo a rozlepila a uplně zkroutila trubka za sádrošem na záchodě. :o
Hydrawerk

#25 Příspěvek od Hydrawerk »

Hydroxidem sodným běžně čistím blbě odtékající sifony od vany nebo umyvadla. Zaleju to vařící vodou a vzniklá reakce zlikviduje většinu mastných usazenin.
Pokud se stal nějaký průšvih hluboko ve zdi, tak na to bych pozval instalatéra se speciálním vybavením.
Hydrawerk

#26 Příspěvek od Hydrawerk »

Mívali jsme u umyvadla tenhle sifon, do něhož byla svedena i pračka. Ucpával se velmi ochotně. Chtělo to nějak pořešit.
Přílohy
sifon obycejny 01.jpg
(34.38 KiB) Staženo 50 x
Hydrawerk

#27 Příspěvek od Hydrawerk »

Namontoval jsem tam trubkový sifon a ten už se ucpává daleko méně. Voda má nyní snahu všecko odplavit, nejsou tam žádné překážky, kde by se usazovaly nečistoty. Nevýhodou je hlasitější bublání, fakt je to slyšet.
Přílohy
sifon-trubkovy 01.jpg
(32.38 KiB) Staženo 48 x
rnbw

#28 Příspěvek od rnbw »

Ten "obycajny" sifon sa da zospodu otvorit a vycistit. Ale ked je problem az za sifonom, tak ti to nepomoze...

Inak bratovi sa raz zapchal odpad tiez niekde dalej v stene. Ziadna chemia nepomohla, len odmontovat sifon a struna.
Celeron

#29 Příspěvek od Celeron »

Tak hlásím, že litr solný vyvařil sifón a trubku kam je vidět dočista. Bohužel odtéká to stále dost pomalu. Šťoural jsem do trubky vnitřní strunou z bowdenu ruční brzdy auťáku, průměr cca 5 mm. Přes první koleno trubky od sifónu dolů do zdi jsem se dostal ale skrz další koleno ze svislý do vodorovný podlahy ne. Zpátky jsem taky nic nevytáhl. Koupím další flašku solný a zase to tam na noc naleju. Louhu jsem našel jen asi 10 deka a v drogérii nemaj. A navíc jak psal Bobobo, mastnota v trubkách nebude, spíš hnědej "kotelní" kámen, tak to na louh asi nezabere.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
BOBOBO

#30 Příspěvek od BOBOBO »

No , když tam máš kombinovaný úsad a odtéká! podmínka! tak bych nyní vzal ten louh . Postupovat tak , že nasypeš do trubky tak 2 polévkové lžíce louhu a zaliješ tak maximálně 2dl horké vody . Po tak 10min provalit tak 5l horké vody . Tak 3x zopakuj a pokud to nepoteče , tak znovu solná . Solná totiž neveme vlasy , louh ano .
Odpovědět

Zpět na „Poradna“